Policija štiti lokalnog funkcionera Jugoslava Stajkovca

Čelni ljudi aleksandrovačke policije, kao i njihove kolege u, policijskoj Upravi Kruševac, ni posle dvadest dana ništa nisu preduzeli u slučaju predsednika opštine Aleksandrovac Jugoslava Stajkovca, koji je na drzak način oteo na ulici, vlasniku i ureniku lista “Župska reč”, sto komada tog lista. Zoran Raičević, tužilac OJT Brus, potvrdio “Blicu” da “do današnjeg dana nikakav izveštaj o tome nije stigao u ovo tužilaštvo”.

Policijska Uprava Kruševac juče je obavestila “Blic” da su radnici policijske stanice u Aleksandrovcu “utvrdili sve činjenice i okolnosti dogaja od 23 maja ove godine i Izveštaj o tome prosledili bruskom Tužilaštv”.

Da to ne odgovra istini, potvrdio nam je tužilac Zoran Raičević.

-Nikakav izveštaj o slučaju krađe novine u Aleksandrovcu nije stigao u Tužilaštvo do današnjeg dana” – kaže Raičevič i dodje, da će pored mnogo obaveza, proveriti “u čemu je problem”.

Na opasku “Blica” da odgovorni u PU Kruševac tvrde drugačije, Raičević odgovora “šta ja mogu, ako te oni lažu” i obećava da će se lično založiti da se u konkretnom slučaju utvrdi prava istina.

PROČITAJ JOŠ:  U Aleksandrovcu uhapšen švercer iz Novog Pazara, zaplenjeno 9570 paklica cigareta

Podsećanja radi, predsednik aleksandrovačke opštine Jugoslav Stajovac je vraćajući se iz kafane, na drzak način oteo vlasniku na ulici sto komada mesečnog lista “Župska reč” i pobegao u nepoznatom pravcu. Kada je uvideo svoju grešku, ovaj lokalni moćnik pravdao se, da je “50 komada novina odneo u opštinu, jer su mu javili da je vlanik i urednik ovog lista Milutin Zdravić loše pisao o njemu i njegovoj porodici”.

-Hteo sam da mu platim novine. Poručivao sam mu da dođe kod mene u opštinu za novac, ali on nije došao. Prijavio me policiji , a ja nikada ništa nisam ukrao” – tvrdi Stajkovac.

Udruženje novinara Srbije je u saopštenju za javnost konstantovalo, da je u konkretnom slučaju reč o krađni novina na drzak način i zatražilo od nadležnog tužilaštva da protiv Stajkovca podigne optužnicu.

Na isti način ragovao je i Klub novinarv Župe,napominjući da pritisci i fizički napada na novinare u Aleksandrovcu traju već deset godina i da na taj način vlastodršci ove opštine pokušavaju da disciplinuju novinare, koji kritički pišu o radu lokalne samouprave.

PROČITAJ JOŠ:  U Aleksandrovcu uhapšen švercer iz Novog Pazara, zaplenjeno 9570 paklica cigareta

Novinari Župe zahtevaju od državnih organa, da ih zaštite od bahatih lokalnih političara i njihovih istomišljenika.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply