Policajac iz Kruševca javno spalio diplomu fakulteta zbog malverzacija u Policijskoj upravi Kruševac

Zvonko Lazarević

Policijski narednik Zvonko Lazarević spalio je u centru Kruševcu diplomu Fakulteta bezbednosti Beogradskog univerziteta, koji je završio sa prosečnom ocenom devet, u znak protesta protiv kadrovske politike i protežiranja nestručnih osoba u Policijskoj upravi Kruševac.

Zvonko Lazarević

Zvonko Lazarević spaljuje svoju diplomu

– Javno spaljume časno stečenu diplomu Fakulteta odbrane u ime svih onih kojima se ne vrednuju i ne priznaju znanje i stručnost. Ja sam, sa 27 godina časnog rada u službi, okarakterisan kao nepodoban, dok u službi napreduju poltroni koji su završili više škole u Blacu i nekim selima. – rekao je spaljujući diplomu brenerom Zvonko Lazarević.
Lazarević kaže da je njegovo šikaniranje počelo pre desetak godina, u vreme dok je načelnik kruševačke policije bio Saša Vukadinović, kasnije načelnik BIA.
– Tada sam podneo prijave protiv odgovornih lica auto škola iz Kruševca koje je štitio tadašnji načelnik Saobraćajne policije Dragan Jevtić. Prijave nikada nisu stigle kod sudije za prekršaje. Nakon toga sam premešten u Policijsku stanicu Trstenik i tamo sam već deset godina. Žalio sam se svim službama u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Žalbenoj komisiji Vlade Srbije, pisao Saši Jankoviću, zaštitniku građana, ali mi niko nije odgovorio. U kruševačkoj policiji ima više vaspitača nego u Dečjoj ustanovi „Nata Veljković“. U isto vreme ljudi koji imaju adekvatne diplome su skrajnuti. Zato sam i spalio svoju diplomu. – ističe Zvonko Lazarević.
Zvonko je zbog pisanja krivičnih prijava auto školama kažnjen novčano, odbitkom 10 odsto od plate. Zbog toga je podneo tužbu protiv Policijske uprave i dobio parnicu na sudu. Isplaćeno mu je 59.000 dinara odštete a novac je potoršio na bilbord sa porukom izvinjenja Kruševljanima. Ispred bilborda je delio bombone sugrađanima i flajere u kojima objašnjava svoj gest.

Iz kruševačke Policijske uprave dobili smo kratak odgovor da se „Zvonko Lazarević doškolovao tokom radnog staža i da će njegov zahtev za premeštaj na drugo radno mesto biti razmatran u narednom periodu.“

Preuzeto sa Alo.rs sajta

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply