Pokret za promene Kruševac preuzima Demokratsku stranku u Kruševcu

Kruševačka koalicija okupljena oko SNS

Pokret za promene dr Bratislava Katančevića pregovara sa demokratama Kruševca. Pokret koji je osvojio 17 mandata pre tri godine praktično i nastao od DS.

 Kruševačka koalicija okupljena oko SNS

Kruševačka koalicija okupljena oko SNS

 

Na političkoj sceni u Kruševcu živo je kao posle izbora, otkako se nezvanično govori o udruživanju Demokratske stranke i Pokreta za promene – dr Katančević, odakle je dobar deo članstva pre skoro tri godine krenuo u nezavistan politički život upravo iz redova demokrata. Šta saradnja između DS u opoziciji i PzP koja deli vlast sa SNS, SPS – JS i DSS konkretno podrazumeva, zasada se nagađa.

– U ovom trenutku mogu samo da vam kažem da pregovori traju – bio je kratak za “Novosti” dr Branislav Katančević, lider PzP.

Dejan Srdić, predsednik Skupštine i generalni sekretar PzP kaže da će intenzivni razgovori u narednim danima doneti rasplet.

– Ističem, međutim, da je PzP sastavni deo vladajuće koalicije. Mi smo izuzetno zadovoljni saradnjom i odnosima sa našim partnerima – kaže za “Novosti” Srdić. – Razgovor sa DS nije oblik nezadovoljstva prema aktuelnim odnosima. Mi ćemo i ubuduće podržavati ovu koaliciju i gradonačelnika.

U PzP napominju da rade i na tzv. dekretu o pomirenju sa demokratama, budući da su skupštinska zasedanja neretko prolazila u međusobnim prepucavanjima predstavnika ove dve stranke. Trenutno najuticajniji političar u Kruševcu, gradonačelnik Bratislav Gašić i potpredsednik SNS, navodi za “Novosti” da je iz PzP dobio uveravanja da promena u koaliciji nema, ali da ne može da komentariše situaciju koja još nije dobila zvanične okvire.

U Demokratskoj stranci, koja je u Kruševcu podelila sudbina drugih odbora u Srbiji sa slabim izbornim rezultatom na majskim izborima, novo okružno rukovodstvo potvrđuje, za “Novosti”, da je raspoloženo za saradnju sa bivšim stranačkim kolegom dr Katančevićem. Iako njihov rastanak u prošlosti nije bio lep, demokrate ne isključuju lepšu budućnost.

– DS je otvorena za sve uspešne pojedince i grupe građana koji prihvataju program i status stranke – kaže za “Novosti” Stevan Đaković, nedavno izabrani predsednik OO DS. – Dr Katančević je sa svojim Pokretom ostvario značajne rezultate na području grada, što je potvrđeno na izborima i sa naše strane postoji spremnost za saradnju i kontakte.

 

NOVA RAČUNICA- Dekomrate i Pokret za promene od sada zajedno u Kruševcu

U lokalnom parlamentu, ubedljivu većinu ima aktuelna vlast SNS (19), PzP – dr Katančević (17), SPS – JS (14), DSS (6). U Skupštini je od skora i URS sa još dva odbornika, koji su ranije bili uz PzP. Demokrate sa 12 mandata su u opoziciji, ali izvesno je da svi neće biti i “Đilasovi”, jer kako su “Novosti” pisale, za strujom Dušana Petrovića “Zajedno za Šumadiju” krenuo je Miodrag Đidić, dugogodišnji lider kruševačkih demokrata. Skupština grada ima 70 odbornika. Osim Petrovićevih pristalica, svi drugi su bezmalo pretendenti na vlast.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply