Nova koalicija – Pokret za promene dr Katančević više nije u vlasti u Kruševcu

Kruševac: Pokret za promene više nije u vlasti

Pokret za promene dr Branislava Katančevića, koji je nedavno pristupio Demokratskoj stranci u Kruševcu, od danas više nije u vlasti, rekli su u koaliciji SNS, SPS-JS i DSS, koja je do sada činila većinu u kruševačkoj skupštini.

Kruševac: Pokret za promene više nije u vlasti

Katančević je, međutim, rekao da nije izašao iz koalicije, niti je obavešten o koalicionom sastanku na kojem su danas ostale članice većine potpisale aneks koalicionog ugovora.

“Niti su me obavestili, niti mi je neko nešto ponudio”, rekao je Katančević, najavivši da će uskoro tim povodom održati konferenciju za novinare.

Gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić i potpredsednik Srpske napredne stranke kazao je novinarima prilikom potpisivanja sporazuma, da ta partija još uvek nije dobila saglasnost za ovu koaliciju od predsednika i predsedništva stranke, ali je izrazio očekivanje da će se to dogoditi u narednih sedam dana.

Istakavši da je opštinski odbor SNS doneo odluku da neće biti u koaliciji sa DS-om, Gašić je napomenuo da je sa Pokretom za promene do sada imao korektnu saradnju.

Predsednik gradskog odbora SPS Vladimir Tasić kazao je da je ugovor između partija, koje će ubuduće činiti vlast, potpisan još pre osam meseci, kao i da su njihovi predstavnici danas još čvršći u stavu da ova koalicija treba da opstane.

“Primorani smo na potpisivanje aneksa jer je naš dosadašnji koalicioni partner jednostrano napustio ugovor”, objasnio je Tasić i napomenuo da nijedna od partija koje čine vlast, uključujući i SPS, nisu tome doprinele.

Tasić je dodao da se vlast u Kruševcu već osam meseci nalazi na dobrom putu da taj grad učine perspektivnijim izrazivši nadu da će se mnogo više uraditi u naredne tri godine.

Nekadašnji predsednik opštine, a sada predsednik opštinskog odbora SNS Miloje Mihajlović naglasio je da će ta partija ostati privržena ovoj koaliciji, rekavši da je prilikom potpisivanja prethodnog sporazuma 29. juna predvidena i mogućnost da koalicija bude stabilna i ukoliko dode do ovakvih situacija, koja se sada dogodila sa Pokretom.

“Drago mi je što sporazum potpisujemo na dan kada počinje proleće jer verujem da lepi dani čekaju Kruševac”, simboličan je bio Mihajlović.

Dragan Azdejković iz Demokratske stranke Srbije je takođe izrazio žaljenje što je Pokret za promene prekinuo saradnju, i naglasio da će se ta partija truditi da uz pomoć svojih kadrova realizuje očekivanja građana.

“Politika je formula mogućeg i nemogućeg, ali ovo je jedinstveni slučaj da se neka politička opcija utopi u drugu opciju i svojevoljno napusti vlast, ali mi nemamo vremena za čekanje i ova koalicija je odlučna da nastavi sa radom”, prokomentarisao je predsednik gradskog odbora JS Radoslav Komlenović.

Novu skupštinsku većinu činiće 39 od 70 odbornika, saopšteno je danas novinarima i potvrđeno da je skupštini predat zahtev za formiranje nove odborničke grupe “Zajedno za Srbiju” koja će imati šest odbornika.

Potpisnici aneksa sporazuma su danas takođe potpisali zahtev za sazivanje vanredne skupštine, koja bi trebalo da se održi u narednih 15 dana, i smenu aktuelnog predsednika skupštine Dejana Srdića iz Pokreta za promene.

SNS, SPS – JS i DSS, kao partije sa iskustvom, vodiće računa koga primaju u svoje redove i sve zahteve će uzimati sa rezervom, složili su se predstavnici tih partija, odgovarajući na pitanje, da li su im se do sada “nudili” članovi DS-a ili Pokreta za promene.

Na konferenciji za novinare, gradonačelnik je rekao da je, prema nezvaničnim informacijama, dr Branislav Katančević, lider Pokreta, smenjen sa mesta direktora Specijalne bolnice “Ribarska banja”, kao i dosadašnji direktor Zdravstvenog centra dr Vojkan Kulić.

“Današnje potpisivanje nema veze sa tim promenama i to je odluka Ministarstva zdravlja”, rečeno je novinarima.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply