Pokreće se proizvodnja traktora u Kruševcu i Trsteniku

Foto: (sxc.hu)

Italijanska kompanija “SAI” zaintresovana je za saradnju sa Prvom petoletkom iz Trstenika i kruševačkom industrijom mašina i komponenata “14.oktobar”.

Foto: (sxc.hu)

 

Prilikom posete ovih fabrika vlasnik kompanije Pjero Pekorari naveo je da je Petoletka interesantna u domenu hidraulike, a 14.oktobar za priključne uređaje koji se proizvode u fabrici u Brusu.

 

Ideja je, kako je naveo Pekorari, osvajanje proizvodnje traktora sa tri točka, a prema njegovoj proceni konkretizacija poslovnih projekata mogla bi da se ostvari tokom narednih tri do šest meseci. “Sistem poslovanja bi bio koncipiran po principima usvajanja italijanske tehnologije, proizvodnje u Srbiji i izvoza na inostrano tržište”, rekao je Pekorari.

Prilikom obilaska terena, on je pokazao intresovanje i za mogućnosti trgovine svinjskim mesom odnosno uvoza svinjskog mesa u Italiju, kao i za proizvodnju peleta.

Gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović ukazao je da posebnu pažnju treba obratiti na marketing i brendiranje proizvoda, podsetivši na napore Vlade Srbije u formiranju novog privrednog ambijenta i donošenja seta zakona koji će omogućiti njihovo lakše poslovanje.

“Sa olakšicama koje daje kruševačka lokalna samouprava, Pjero Pekorari je već upoznat tokom ranijih razgovora”, rekao je Nestorović. On je naglasio da će uloga Regionalne privredne komore u Kruševcu biti takođe od velikog značaja jer će se preko nje uspostaviti međusobni kontakti italijanskih i srpskih privrednika.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply