Poklon lap top od gradonačelnika za dečije pozorište

decje pozoriste

Od 100 laptop računara koje je grad Kruševac dobio od Ministarstva poljoprivrede, gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić uručio je računar upravniku Kruševačkog pozorišta Branislavu Nediću, za početak opremanja Dečijeg pozorišta koje će raditi u okviru postojećeg.

decje pozoriste

Teatar za najmlađe biće smešten u bioskopu „Evropa“. S obzirom da će za Kruševačko pozorište biti nabavljen novi razglas, ozvučenje, stolice i druga prateća oprema, ova postojeća , biće iskorišćena u svrhe opremanja bioskopa „Evropa“.

„Kruševac će i po tom parametru moći da se ubroji u velike gradove, jer trenutno osim Beograda, samo Kragujevac i Niš mogu da se pohvale da u lokalnoj kulturnoj mreži imaju i ovu instituciju“ rekao je Branislav Nedić.

Nedić je istakao da dečije pozorište treba da zaživi najkasnije do početka naredne godine, a kako je planirano 13 mladih glumaca iz Kruševca i okoline započeće profesionalnu karijeru.

Ansambl Dečjeg pozorišta ostvariće tesnu saradnju sa školama i sekcijama kruševačkog Kulturnog centra. Ansambl će biti profesionalan, a Kruševačko pozorište trenutno ima sedam dečijih predstava na repertoaru.

Gradonačelnik Gašić najavio je skorašnji dolazak Ministra kulture, a neke od tema o kojima će razgovarati, osim Dečjeg pozorišta biće rekonstrukcija Miličine ulice i Arheološkog parka, Trg glumaca i posredovanje u pregovorima sa distributerskom kućom „Tuck Vision“.
Osim Dečjeg pozorišta, ideja je da se osnuje i Lutkarsko, a vremenski period koji je određen za početak ovih aktivnosti je kraj ove, odnosno početak naredne godine.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply