Poklon-čestitke za 53 višečlane porodice u Kruševcu, a povodom Vidovdana – dana Kruševca

Poklon-čestitke od po osam hiljada dinara danas su, povodom Dana Kruševca, dobile 53 porodice koje su u prvih šest meseci ove godine dobile treće, četvrto ili peto dete.
Foto: Stanislav Milojković

To je jedna od mera populacione politike i deo akcije „Treće dete“ koju Gradska uprava sprovodi pred Vidovdan – 28. jun, i pred Novu godinu. Za to se godišnje iz gradskog budžeta izdvoji oko milion dinara, a poklon-čestitke dobije po stotinak porodica.

Među današnjim dobitnicima poklon-čestitki su i Saša i Ivana Gašić, roditelji troje dece koji su rekli za Betu da bi želeli i četvrto „kada bi bila bolja finansijska situacija“.

„Nadležni bi trebalo da omoguće da svako dete prima dečiji dodatak, da na taj način mogu da se pokriju makar osnovni troškovi ishrane“, rekao je Saša Gašić.

Gradonačelnica Jasmina Palurović rekla je da Kruševac za mere populacione politike ove godine iz budžeta daje 43,5 miliona dinara, pola miliona više nego prošle godine.

Tim sredstvima, pored današnje akcije, Grad podržava i pokušaje vantelesne oplodnje, poklon-čestitke za novorođenčad, poklone za đake-prvake i za đake u porodicama s više dece. Novac dobijaju i nezaposlene porodilje, a daje se i za prevoz siromašnih srednjoškolaca.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply