Pojačana kontrola na jezeru Ćelije

sxc.hu (Ilustracija)

Zbog situacije sa vodosnabdevanjem u Užicu, na jezeru Ćelije kod Kruševca u narednom periodu biće pojačano prisustvo komunalne policije, kaže Jovica Vesić.

sxc.hu (Ilustracija)

Načelnik komunalne policije je objasnio Tanjugu da će biti dozvoljena, ali ograničena upotreba plovila na električni pogon.

“Takođe će u sklopu postojeće odluke, koja će biti striktno sprovedena, biti zabranjena upotreba svih plovila na samom zahvatu zbog opasnosti od zagađenja, a sa ovog vodotoka vodom snabdeva preko 100.000 ljudi” – naveo je Vesić.

Iako je komunalna policija u toku leta sprovodila ovakve akcije, Vesić smatra da one nisu bile dovoljne i da je neophodno da jedna patrola bude locirana na jezeru ukazujući na značaj intenziviranja saradnje sa drugim inspekcijskim službama zbog nedozvoljene gradnje objekata u tom delu.

Vesić objašnjava da će komunalna policija u početku upozoravati korisnike plovila, a prema onima koji ne budu poslušali naredbu, biće preduzete zakonom predviđene mere – izricanje novčanih kazni i pokretanje prekršajnih prijava.

Facebook Komentari
PROČITAJ JOŠ:  Doktorka iz kovid bolnice otkriva kako prolaze vakcinisani pacijenti koji se ipak zaraze korona virusom i poziva na vakcinaciju
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply