Poetsko-muzičko veče održano u Kruševcu

rale

U Beloj sali Kulturnog centra u Kruševcu održano je poetsko-muzičko veče na kome su nastupili gudački kvartet „Kameo“ iz Beograda i pesnik i recitator Ratomir Rale Damjanović.

rale

Nesvakidašnji spoj Mostarskih kiša, Barbare, Cesarića i Disa, sa Bahom i Bitlsima, svrstali su Kruševac u red nekonvencionalnih kulturnih centara.

Ženski gudački kvartet „Kameo“, koji čine studentkinje Muzičke akademije i članice Beogradske filharmonije Anja Popović, Aleksandra Kijanović, Ana Ristić i, da se pohvalimo, Kruševljanka i prva violina ovog uigranog sastava, Aleksandra Bogdanović, u vremenskom intervalu od svega dva i po sata održao je dva koncerta, prateći recitatora i pesnika Ratomira Raleta Damjanovića, čoveka koji u glavi ima 10 hiljada pesama.

Nakon Kruševca, poetsko-muzički performans biće, prema rečima Damjanovića, izveden i pred kamerama RTS u Beogradu, jer će, po njegovom mišljenju, to biti snimci za sva vremena. Ponosni na činjenicu da su oni osmislili i spojili naizgled nespojivo biće organizator Kulturni centar Kruševac i pokrovitelj Zdravstvena ustanova Apoteka, pokrovitelj.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply