Početak radova na novom kružnom toku saobraćaja u Kruševcu

Šesti kružni tok u Kruševcu trebalo bi da bude završen do 15. novembra

U Kruševcu počeli radovi na šestom kružnom toku – Na raskrsnici ulica Cara Lazara, Jug Bogdanove i Gazimestanske ulice u Kruševcu započeli su radovi na izgradnji šestog kružnog toka u gradu.

Šesti kružni tok u Kruševcu trebalo bi da bude završen do 15. novembra

Radovi će se odvijati u dve faze i predviđeno je da se završe 15.novembra.Vrednost projekta je 29.717.922 dinara, investitor je JP „Putevi Srbije“, a izvođač radova preduzeće „Kruševacput“.

Saobraćaj će se u ovoj prvoj fazi odvijati alternativnim pravcima, a u drugoj fazi, zbog dinamike radova biće zatvoren.

Po rečima Vesne Lazarević, zamenice gradonačelnika Kruševca, ovo je šesti kružni tok u Kruševcu a na proleće se planira izgradnja još jednog, na raskrsnici kod kasarne „Car Lazar“.

U protekle tri godine izgrađena su tri kružna toka na južnom izlazu iz grada, na pravcima ka Kopaoniku i Jastrepcu. Nedavno je završen kružni tok sa fontanom u blizini Dečjeg dispanzera a trenutno su u toku radovi na izgradnji kružnog toka na raskrsnici dve prometne ulice, Dušanove i Hajduk Veljkove.

U Gradskoj upravi očekuju da će izgradnjom kružnih tokova biti smanjene saobraćajne gužve a biće smanjena i emisija izduvnih gasova. Većina preostalih semafora u Kruševcu je postavljena još pre 30 godina i često se kvare.

Izvor: Blic.rs

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply