Počelo uklanjanje nelegalnih kamp kućica na jezeru Ćelije, vlasnici se ljute

Više od 50 kampera, članova Udruženja „Livade“, protestovalo je danas na jezeru Ćelije, zahtevajući od opštine Brus da obustavi uklanjanje bepsravno podignutih objekata, zbog toga što takvi objekti stoje netaknuti na delu koji pripada opštini Kruševac.

Radisav Dragaš, predsednik tog udruženja, objašnjava da je više od 50 sportskih ribolovaca i vlasnika „daščara“ dobilo od opštinske inspekcije Brus rešenje o rušenju objekata i da je već trećina porušena.

– Svesni smo činjenice da smo „daščare“ podigli bez dozvole i da zakon nije na našoj strani. Ali, sa kruševačke strane jezera Ćelije takvi objekti, kojih je deset puta više nego sa bruske strane, niko ne ruši. Znači, zakon nije za sve isti. Deset godina niko nije obraćao pažnju na ove objakte, a sada bi da ih sruše preko noći – kaže Dragaš.

On dodaje da članovi pomenutog udruženja vode raluna o ekologiji jezera Ćelije i da su ove godine prikupili 420 vreća raznog plastičnog otpada, koji su dali na reciklažu.

Njegov zamenik Vojislav Đurković, kaže da je zaprepašćen ponašanjem čelnih ljudi opštine Brus, koji najveći problem jezera Ćelije vide u objektima od dasaka, a ne pominju stvarne zagađivače poput reke „Blatašnice“ i gradske kanalizacije koja se ispušta u jezero.

Na zahtev „Blica“ da prokomentariše tvrdnje kampera, Slobodan Vidojević, predsednik opštine Brus, kaže da je „sve urađeno po zakonu“.

– Zakon mora da se poštuje i mi smo to i uradili. Tim pre, jer smo u nedavnim poplavama dobili nalog nadležnog Ministarstva da uklonimo divlje objekte sa obala Ćelijskog jezera. To što takvi objekti nisu uklonjeni sa teritorije ovog jezera koja pripada opštini Kruševac, ja ne mogu da komentarišem – kaže predsednik Vidojević.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply