Počela je zimska liga Plivačkog saveza centralne Srbije

Zimska liga Plivačkog saveza centralne Srbije startovala je juče, prvim kolom, na bazenu u Kruševcu. Učestvovala su četiri kragujevačka plivačka kluba, a najuspešniji bio je Radnički, koji je osvojio drugo mesto u ženskoj (11221 bod) i sedmo u muškoj konkurenciji (5745 bodova).


Ksenija Jovanović, najuspešnija

 

Kragujevčani su pritom osvojili 19 medalja (po sedam zlatnih i srebrnih i pet bronzanih), a ponovo se istakla Ksenija Jovanović, kadetska reprezentativka, koja je osvojila pet zlatnih i dve srebrne medalje. Plasman među tri najbolja osvojili su još Lazar Karić, Saša Marković, Nikola Milosavljević, Milica Čanić, Ilija Stevanović, Monika Jovanović, Sara Biočanin, Sara Milosavljević, Iva Radaković i Monika Jovanović.

Plivačicama Pirata pripalo je sedmo, a njihovim klupskim drugovima četrnaesto mesto. Ukupno 11 medalja osvojili su Ana Veljić, Anja Stević, Jelena Belić, Kaja Grbović, Đurđa Tošić, Lea Nenadić i Lenka Simić.

Plivačice Delfina osvojile su deseto, a plivači petnaesto mesto, uz šest medalja koje su osvojili Nikolija Popović, Ljubica Kovačević, Iva Mijailović, kao i ženska i muška juniorska štafeta.

Članovi Foke, ovoga puta ostali su bez medalja.

Inače, i u ženskoj i u muškoj konkurenciji najbolji je bio Plivački klub Sveti Nikola iz Niša.

Izvor: Rasina

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply