Počinje suđenje Jotki i njegovoj ekipi za ubistva Ždrokinaca

TREĆI KRIVIČNI POSTUPAK PROTIV JOTKE – Vođa kriminalne grupe iz Kruševca 26. marta pred Specijalnim sudom

Jotka ubio Ždrokinca Foto: RAS Srbija

Pripremno ročište pred suđenje kruševačkom kriminalcu Zoranu Jotiću Jotki (64) i ostalim pripadnicima njegove kriminalne grupe zakazano je za 26. mart pred Specijalnim sudom u Beogradu.

Ovo je treći krivični postupak protiv Jotića koji se vodi pred ovim sudom za organizovani kriminal, a u prva dva je već bio osuđen i izdržao je kaznu od 15 godina zatvora.

Jotić će, ovog puta, na optuženičku klupu sesti sa optuženima da su kao pripadnici njegove organizovane kriminalne grupe izvršili niz krivičnih dela, među kojima je i ubistvo Dejana Stankovića, zvanog Ždrokinac, u junu 2018. godine.

Na pripremnom ročišu koje će biti zatvoreno za javnost, optuženi će se kratko izjasniti o krivici, a sud će utvrđivati koji će se dokazi tužilaštva i odbrane izvoditi tokom suđenja.

Dejan Stanković Ždrokinac
Dejan Stanković Ždrokinac

Nakon ovog ročišta, sud će zakazati suđenje koje će biti javno i na kojem će optuženi moći detaljno da iznesu svoje odbrane.

Pored Jotića optužnicom je obuhvaćeno još sedam okrivljenih za koje se sumnja da su bili pripadnici njegove grupe.

To su Igor Gajić, Saša Zoraja, Iva Petrović, Vuk Petrović i Stefan Radulac, Nenad Jovanović zvani Mali Bidža i Jotićeva supruga Marija.

Jotić je 2018. godine izašao iz zatvora, gde je odslužio kaznu od 15 godina na koju je bio osuđen presudom Specijalnog suda u Beogradu, kao šef kriminalne grupe koja je rektirala privatnike u Rasinskom okrugu, kao i jer je podmitio sudiju Vrhovnog suda koji je trebalo da odlučuje o njegovoj presudi.

U pritvoru i zatvoru je bio od akcije „sablja“, marta 2003. godine.

Ponovo je uhapšen prošlog leta povodom novih optužbi i od tada je u pritvoru.

Detalji nove optužnice nisu saopšteni.

Ranije je saopšteno da se Jotićeva grupa tereti za udruživanje radi vršenja krivičnih dela, ubistvo, iznude i pranje novca.

Inače, ubijeni Dejan Stanković Ždroginac bio je osumnjičen za ubistvo Gorgije Gorga Darmanovića (58), 6. maja 2018. godine, na Novom Beogradu.

Za Darmanovića mediji pišu da je bio agent Južnoafričke tajne službe SSA koji je, pored ostalog, 2017. razotkrio informacije o korupciji bivšeg predsednika Južne Afrike Džejkoba Zume.

Optuženi za pomaganje u njegovom ubistvu su dvojica Kruševljana, Sreten Matejić i Saša Đurđanović, kojima se sutra nastavlja suđenje pred Višim sudom u Beogradu.

 

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply