Počeli radovi na izgradnji kovid bolnice u Kruševcu, prvi korak je rušenje starih zgrada

Po naređenju vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, u Kruševcu će biti izgrađena kovid bolnica, koja će imati kapacitet od oko 500 ležajeva i Vojska Srbije je dobila zadatak da u najkraćem mogućem roku izgradi bolnicu, istakao je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

and, 4092, 1595668031

On je danas obišao radove na izgradnji bolnice za smeštaj i lečenje pacijenata obolelih od Kovid 19 u okviru Vojnog kompleksa „Rasina“ u Kruševcu i istakao da je reč o višenamenskoj bolnici, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

„Kada sve ovo jednoga dana prođe, a proći će i naravno da ćemo pobediti, ova bolnica će moći da bude upotrebljena i za neke druge svrhe“, rekao je Vulin.

On je ukazao da za sada to mora da bude kovid bolnica, mora da bude najopremljenija, najspremnija i mora da bude izgrađena u najkraćem mogućem roku.

„Vojska Srbije je obezbedila prostor, koji će biti očišćen od nepotrebnih objekata i uradili smo sve što je bilo potrebno što se tiče dokumentacije“, naglasio je ministar Vulin.

Kako je istakao ministar Vulin, Grad Kruševac paralelno radi sve potrebne dozvole i pomaže i u rušenju i u odnošenju šuta.

„Vojska Srbije će, kao i uvek, ispuniti svako naređenje svog vrhovnog komandanta. Tamo gde je vojska, tamo je i red i zakon i organizovanost, i naravno uspeh. Svi građani Srbije mogu da budu ponosni na svoju vojsku, ne samo kada ih brani od neprijatelja, već i kada je u stanju da naš život učini boljim, a izgraditi bolnicu u ovako kratkom roku može samo Vojska Srbije“, poručio je ministar Vulin.

Tokom obilaska lokacije, ministar odbrane je informisan o preduzetim merama i predviđenoj dinamici radova. Grad Kruševac pružiće logističku podršku tokom izvođenja radova.

Prema rečima načelnika Uprave za infrastrukturu pukovnika Radmila Kravića, u bolnici će u svim sobama biti razveden medicinski gas.

„Trenutno se izvodi rušenje, a po dobijanju zadatka Ministarstvo odbrane je pripremilo i poslalo zaključak Vlade za rušenje i izgradnju bolnice koji je usvojen, a na osnovu kojeg smo mi doneli Odluku o izgradnji bolnice“, rekao je pukovnik Kravić i dodao da je izrađena sva neophodna dokumentacija za ugovaranje radova koje će sprovesti Vojnograđevinska ustanova „Beograd“ i da će izgradnja početi za sedam do 10 dana.

Kako je izjavila gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović, u kasarni „Rasina“ će u najkraćem roku biti izgrađena kovid bolnica.

„Trenutno se raščišćava teren i svi stari objekti na ovoj lokaciji biće uklonjeni. Ovo je od izuzetne važnosti, kako za Grad Kruševac tako i za ovaj deo Srbije, jer će ovde biti izgrađena bolnica kapaciteta 500 ležajeva i biće instalirana najsavremenija oprema koja će biti korišćena za lečenje pacijenata obolelih od kovid virusa“, rekla je gradonačelnica Kruševca.

Obilasku su prisustvovali državni sekretar u Ministarstvu odbrane Bojan Jocić, komandant Komande za razvoj rasinske brigade pukovnik Rade Rnjaković i direktor Vojnograđevinske ustanove Beograd Slobodan Rakić.

Izvor: Rtv.rs

Link: http://www.rtv.rs/sr_lat/drustvo/krusevac-poceli-radovi-na-izgradnji-kovid-bolnice_1147823.html

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply