Pocela obuka iz prve pomoci kandidatima za vozace

Obuka kandidata za vozače iz Prve pomoći, što je novina koja se primenjuje od Nove godine, počinje sutra. Crveni krst Kruševac, dobio je rešenje od resornog Ministarstva, a nastava će se realizovati u Centru za stručno usavršavanje u zgradi bivšeg preduzeća „Jastrebac“.

Do sada je prijavljeno oko stotinu kandidata. Formirane su grupe od po 15 polaznika, kaže sekretar kruševačkog Crvenog krsta, Milomir Petronijević, dodajući da će obuku držati 4 lekara i demonstratora Zdravstvenog centra Kruševac, sa sertifikatima Ministarstva zdravlja: “ Najvažnije je da svaki vozač nauči kako da ukaže prvu pomoć, a možda je još važnije, da nauči kako da ne ugrozi život povređenog dok ne stigne Hitna pomoć“, naglašava Petronijević, i nastavlja : „Kandidatima predstoji osam časova nastave, i tri časa za polaganje – jedan teorijski i dva praktična, a nakon završene obuke, polaznici će dobiti dve potvrde, jednu o tome da su izašli na polaganje i drugu o položenom ispitu iz Prve pomoći“.

Kda je reč o plaćanju, dodaje Petronijević, kandidati dobijaju broj žiro računa na koji će izvršiti uplatu. U sklopu obuke, polaznici dobijaju i Pripučnik prve pomoći , DVD i Zbirku pitanja za vozače.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply