Pobuna u 14. oktobru zbog dnevnice direktorice koja ima prednost u primanju dnevnica

Motanje duvana se isplati!

Radnici IMK „14. Oktobar“ iz Kruševca ogorčeni su zbog činjenica da se Vesni Blagojević, izvršnoj direktorki za tehnička pitanja, svakog meseca uredno isplaćuju putni troškovi dok drugim radnicima troškovi prevoza nisu nadoknađeni u poslednje četiri godine.

Motanje duvana se isplati!

U poslovodstvu „14. Oktobra“ objašnjavaju da se Vesni Blagojević putni troškovi isplaćuju zbog „poslovnih razloga.
– Vesna Blagojević živi u Trsteniku i za dolazak na posao koristi usluge kruševačkog „Jugoprevoza“. Troškovi za prevoz na relaciji Trstenik – Kruševac joj se refundiraju po redovnoj proceduri. U povratku sa posla, gde često ostaje duže, za prevoz mora da koristi autobuse različitih prevoznika. Smatramo da je u redu da joj se ti troškovi nadoknade. Radi se o smešno malom iznosu, možda 1.000 do 1.500 dinara mesečno, i ne vidim razloge za bilo čije negodovanje. – kaže Miloš Isailović, generalni direktor IMK „14. Oktobar“.
U sindikatu kažu da nije stvar u novcu već u principu.
– Nije u redu da izvršna direktorka, koja ima mnogo viša primanja od radnika, dobija nadoknadu za prevoz dok 1.500 ljudi godinama čekaju da naplate putne troškove. Mislim da se radi o znatno većim sredstvima nego što tvrde u poslovodstvu. Karta na relaciji Kruševac – Trstenik u jednom pravcu je 300 do 350 dinara, pa kada to pomnižite sa 20 radnih dana dobijete znatno veću cifru – ističe Dejan Mutavdžić, predsednik UGS „Nezavisnost“ dodajući da se radnicima „14. Oktobra“ za zaostale plate, bolovanja, posmrtnine i putne troškove duguje milijarda i 100 miliona dinara.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply