Požar u Vaspitono-popravnom domu u Kruševcu, izgorela stara zgrada! (FOTOGRAFIJE)

Foto: S. Babović

Izgorela zgrada u krugu Vaspitno-popravnog doma u Kruševcu (FOTO) – Za manje od sat vremena vatra je progutala jedan od objekata u krugu Vaspitno-popravnog doma u Kruševcu

 Foto: S. Babović

KRUŠEVAC – ZA manje od sat vremena vatra je progutala jedan od objekata u krugu Vaspitno-popravnog doma u Kruševcu. Kako saznaju „Novosti“, požar je izbio oko 10,45, a pretpostavlja se da je uzrok izbijanja dotrajala strujna instalacija.

Povređenih, na sreću, nije bilo jer je reč o objektu od oko 1.000 kvadrata koji se već blizu tri godine ne koristi za život štićenika.

– Krovna konstrukcija (karatavan) je bila propala – iznosi za „Novosti“ Ivan Mijailović, upravnik VP doma. – Otuda se požar i brzo proširio i ceo objekat je praktično izgoreo ravnomerno za nekih sat vremena. Rano je da procenjujemo štetu, ali nam je stradao deo magacinskih zaliha.

Zahvaljujući ekspresnoj reakciji vatrogasaca i ekipi intervencija u VP domu spaseno je 35 tona brašna i deo dokumentacije, dok su hemijska sredstva izgorela. Radnici VP doma koristili su svega jednu desetinu prostora koji je otišao u nepovrat. I oni su se uključili u saniranje posledica požara.

– Ovaj objekat smo iselili kako bi ga renovirali, zajedno sa otvorenim odeljenjem i ženskim odeljenjem – iznosi Mijailović.- I to su jedina tri objekta na kojima nije rađeno. Za protekle tri godine renovirali smo prijemno odeljenje, kuhinju, sve paviljone, fiskulturnu salu, teren,trpezariju.


Policija je otpočela uviđaj oko 14,15. U VP domu navode da je su u gorenjm delu nastradale zgrade u čijoj su unutrašnjosti sada samo zgarište svojevremeno bilo skladište, dok su u prizemlju bile radionice sa hortikulturom, garaže i radionice, ali i osuđena lica.

Ipak, zbog bezbednosti sve je iseljeno osim dela magacina.
Više od 200 štićenika i toliko i zaposlenih bili su udaljeni nekoliko stotina metara od objekta u trenutku kada je počeo da gori. Vatrogasci su kako smo se uverili na licu mesta spasili četiri psa.

Upravnik Vaspitno-popravnog doma Ivan Mijailović

PSI
TRI smene vatrogasno-spasilačkih ekipa, koje su bile angažovane na gašenju ovog požara, uspele su da iz vatre izvuku četiri psa! U opštem metežu, vatri i dimu, kruševački vatrogasci su uspeli da pronađu ženku sa štencima, pa su ih na rukama izneli na sigurno.

Izvor: Novosti.rs

Link: http://www.novosti.rs/vesti/srbija.73.html:607305-Izgorela-zgrada-u-krugu-Vaspitno-popravnog-doma-u-Krusevcu-FOTO

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply