Plivanje za Časni Bogojavljenski krst održano u Trsteniku, Varvarinu i Brusu

Plivanje za Časni Bogojavljenski krst – KRUŠEVLJANI LUKA PRVI DOPLIVAO DO ČASNOG KRSTA: Praznik obeležen u Trsteniku, Varvarinu i Brusu (FOTO)

KRUŠEVAC – Kruševljanin Luka Momirović (22) pobednik je u plivanju za Časni Bogojavljenski krst, koje je održano danas u Trsteniku na Zapadnoj Moravi.

Predsednica opštine Milena Turk kaže da se u ovoj viteškoj trci nadmetalo 28 takmičara iako je vreme bilo hladno a voda ledena i da su svi učesnici trke bili na visini zadatka. Tradicionalna manifestacija je u ovoj pomoravskoj opštini prekinuta 1949. godine a obnovljena 2014. godine.

Turk je čestitala sutrašnji veliki pravoslavni praznik Jovanjdan svim građanima i izrazila nadu da će ova godina biti znatno plodonosnija i uspešnija i da će se posle imunizacije popraviti zdravstvena situacija u zemlji.

Liturgija i sečenje slavskog kolača obavljeni su u Trsteniku, kao i na više mesta u Rasinskom okrugu.

Trstenik, plivanje za časni krst, Luka Momirović

foto: Kurir/Ž.M.

Za Časni Bogojavljenski krst plivalo se u Varvarinu, na Velikoj Moravi, i u Brusu, na jezeru Ćelije. Svoje viteštvo danas su pokazali 28 odvažnih mladića i dve hrabre na Jezeru Ćelije, gde je pobedio Miloš Dejanović iz Kruševca. Kruševljanke Ina Marković i Zorica Anđelković odlično su se pokazale i zaslužujeu velike pohvale. Pobednički venac je slavodobitniku uručila predsednica opštine Brus dr Valentina Milosavljević, a podršku organizatoru ovog poduhvata – Turističkoj organizaciji dali su Vojska Srbije i Crveni krst Brusa.

U Kruševcu nije bilo plivanja za Časni Bogojavljenski krst, zbog stava Gradskog štaba za vanredne situacije u cilju dosledne primene svih antiepidemijskih mera.

Izvor: Kurir.rs/Ž. M./Foto: Kurir/Ž.M.

Link: https://www.kurir.rs/vesti/srbija/3607441/pobedili-krusevljani-luka-momirovic-i-milos-dejanovic

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply