Ples tolerancije maturanata u petak u 12 časova i u Kruševcu

Mat_ples

Povodom  održavanja Plesa tolerancije (Maturantska parada) na platou ispred Doma sindikata, danas je u Mozaik sali Gradske uprave održana konferencija za novinare.

Mat_ples

 

Plesom tolerancije uz korake kadrila i muziku Štrausove operete „Slepi miš“, maturanti će u petak, tačno u podne, zaigrati na platou ispred Doma sindikata u Kruševcu istovremeno sa vršnjacima širom Evrope. Ples će početi tačno u 12 sati, direktnim prenosom sa radio stanice „Beograd  202“  (11:30 do 12:15), nakon čega će početi velika žurka za sve učesnike plesa (do 17:00 sati).

 

U Evropi će zaigrati oko 40.000 maturanata, a u  Srbiji oko 12.000 maturanata iz tridesetak gradova. Pridružiće im se i oko 300 vršnjaka iz Kosovske Mitrovice i Prištine, a  Kruševac će predstavljati 400.

Mat_ples1

Tokom godina, putem plesa spojilo se 242.282 maturanata iz 100 gradova Slovenije, Italije, Srbije, Makedonije, Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Rumunije, Albanije, Ukrajine. Na najvećem sinhronom plesu na svetu, 2011. godine plesalo je 33.202 igrača (iz 8 evropskih država), što je priznato za Ginisov rekord.

Maturantska parada održava se u maju od 2001. godine.

Mat_ples2

Pokrovitelj manifestacije je Grad Kruševac, sponzor „Hotel Rubin“, a medijski pokrovitelj RTK. Nakon završetka parade, oprema (majice i kišobrani) ostaje učesnicima kao poklon Grada i hotela „Rubin“.

Na današnjoj konferenciji za novinare o Maturantskoj paradi  govorili su pomoćnik gradonačelnika za društvene delatnosti Slobodanka Miladinović, urednik programa KCK Marija Stojadinović i u ime đačkog Parlamenta Nemanja Mirković. Prisustvovao je i pomoćnik gradonačelnika za omladinu i sport Nikola Petrović .

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply