„PLAŠIM SE DA ĆE UNIŠTITI DOKAZE PROTIV JUTKE“ Marija Lukić je naglasnija žrtva manijaka iz Brusa, i posle svih pritisaka i pretnji, sada ima NOVU MUKU

„PLAŠIM SE DA ĆE UNIŠTITI DOKAZE PROTIV JUTKE“ Marija Lukić je naglasnija žrtva manijaka iz Brusa, i posle svih pritisaka i pretnji, sada ima NOVU MUKU

Saslusanje Jutka Brus Foto: O. Bunić / RAS Srbija

Sud u Kruševcu naložio je Mariji Lukić da donese na veštačenje oba telefona koja je koristila i na koje joj je Milutin Jeličić Jutka tokom dve godine poslao 15.000 SMS-ova. Lukićeva i njen advokat odbijaju to da učine jer se plaše da će na taj način biti uništeni dokazi protiv Jutke.

Sudija Aleksandar Kocić pozvao je 15. novembra telefonom Lukićevu i naložio joj da telefone donese kako bi oni bili poslati na veštačenje, a da će ona i njen advokat biti pozvani naknadno kada se veštačenje bude izvodilo. To je odmah probudili strah i sumnju kod Marije Lukić i njenog pravnog zastupnika Borivoja Borovića. Lukićeva se pismom potom obratila sudiji Kociću i poručila mu da ni ona ni Borović do sada nisu dobili naredbu na osnovu koje će veštaci izvršiti svoj zadatak veštačenja.

Foto: O. Bunić / RAS Srbija

– Kako od početka procesa u potpunosti sarađujem sa tužilaštvom i kako mi jeste cilj da se do kraja dovede predmet, iako sve vreme trpim strašno velike pritiske, pretnje i pokušaje ugrožavanja bezbednosti, kako je prethodno nadležni sud u Brusu, to jest postupajući u postupku tokom postupka kršio i Zakon i Ustav, i kako su se poruke koje su kasnije navedene u optužnici čak dva puta „gubile“ tokom istrage, protivim se ostavljanju mog telefona bez nadzora – navela je Lukićeva u dopisu sudiji Kociću.

Ona je navela i da posebno brine što je na poslednjem pretresu 6. novembra Vojislav Šešelj, koji je deo Jutkinog pravnog tima, a kasnije i u televizijskim emisijama govorio da u memoriji nema nijednu poruku od Jeličića.

– Ostavljanjem telefona bez nadzora izlažem se riziku da dokazi budu uništeni ako se ima u vidu da su se dva puta već gubili, pa ih je ponovo dostavljala sudu – navela je ona.

Lukićeva je već 12. aprila prošle godine dala saglasnost za proveru i upoređivanje baznih stanica i listinga poziva i poruka između Jeličića i nje. Ona je navela da je se ne protivi veštačenju, ali da ono mora biti u njenom prisustvu.

– Saglasna sam da se u bilo kom trenutku u mom prisustvu izvrši uviđaj – pregled, čitanje i snimanje sadržaja poruka od strane sudskog veštaka, što po zakonu predstavlja uviđaj na pokretnoj stvari i predstavlja zakoniti dokaz na kome se prvostepena presuda može zasnivati – navela je Lukićeva.

Naredba suda je diskutabilna i zbog toga što obuhvata period do decembra 2017. godine, iako su Lukićeva i Jutka komunicirali do marta 2018. godine.

– Period iz naredbe ne obuhvata ključnu poruku koja predstavlja i Jeličićevo priznanje dela koje mu se stavlja na teret, a koju je Mariji Lukić poslao 15. januara 2018. godine – kaže izvor „Blica“ blizak sudu.

„Blic“ objavljuje spornu poruku (sa svim pravopisnim greškama) na kojoj se vidi i datum slanja.

Foto: screenshot

„Zato što sam te poljubio u opštini bez pitanja, ja sam ti se izvinuo A to je i jedan razlog više što sam te primio da radiš u stranku i skupštinske poslove u opštini srce moje lepoooo“, napisao je Jutka.

Borović: Jeličić ima svoje ljude

Advokat Borović kaže da telefon neće dostaviti veštacima bez nadzora.

– Ako pošaljemo telefone policiji, Jeličić ima svoje ljude tamo, čoveka koji je specijalista za tu oblast, a kojem je on činio i dao mu neki plac. Kako da budemo onda sigurni da dokazni materijal neće biti zloupotrebljen ili uništen – pita Borović.

blic.rs

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply