Pijani vozač Opšte bolnice u radnom vremenu pretukao servirku, incident zataškan, intervenisala policija!

Opšta bolnica Kruševac

INCIDENT U KRUŠEVAČKOJ OPŠTOJ BOLNICI:  Pijani vozač Opšte bolnice pretukao servirku, policija intervenisala, incident zataškan, pijani napasnik i dalje na poslu! U subotu oko 11:30 u kuhinji kruševačke Opšte bolnice je došlo do incidenta kada je vozač opšte bolnice B.B. (ime poznato redakciji) u alkoholisanom stanju fizički napao i teško povredio servirku V.S. (ime poznato redakciji).

Opšta bolnica Kruševac

 

Tragedija je sprečena samo zahvaljujući šefici i koleginici koje su pritrčale i odvojile siledžiju od servirke.

Kako saznajemo, u bolnici je pijani vozač B.B. davio servirku V.S. i polomio joj ruku. Policija je pristigla na mesto događaja, izvršila uviđaj i privela pijanog vozača B.B. u policijsku stanicu, a povređena V.S. je zbrinuta na odeljenju ortopedije.

U Opštoj bolnici smo saznali da je pijani vozač B.B. već ranije bio kažnjavan zbog nasilničkog ponašanja i konzumiranja alkohola u toku radnog vremena pa je sa mesta vozača hitne pomoći prebačen na rad u kuhinji, a potom da prevozi hranu u krugu bonice. Da li takva osoba treba da nastavi da radi na takvom mestu i nastavi da ugrožava bezbednost svih zaposlenih, pitaju se zaposleni u bolnici sa kojima smo razgovarali?!

Policija je na uviđaju uputila zamerku i pitanje Opštoj bonici i njenim rukovodiocima kako je moguće da osoba u takvom stanju (alkoholisanom) mogla da bude na radnom mestu, a ne vraćena kući ili suspendovana! Naravno, odgovor nisu dobili. Jer bahati nasilnik ima zaštitnika, nekog od rukovodioca bolnice!

Servirka V.S. je od tada na bolovanju, a pijani vozač B.B. je nastavio da radi bez ikakvih posledica.

Mi javno pitamo da li će neko od odgovornih reagovati i kako će ragovati?

Da li šef ili direktorak imaju obavezu i odgovornost da zaštite svoje radnike od samih sebe i da preduzimaju mere protiv neodgovornih radnika?

Javilo nam se dosta zaposlenih u Kruševačkoj Opštoj bolnici sa molbom da javno ukažemo na stanje u bolnici, lošim uslovima rada, na pritiske i mobing kome su izloženi od strane pretpostavljenih!

Pozivamo Vas da ukoliko i Vi imate problem da nam se obratite. Rado ćemo objaviti svaki problem sa kojim ste se suočili, naravno, anonimnost je zagarantovana.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply