Pekara Branko Perišić na dobrom putu da se oporavi

logo_branko-perisic

Kruševačka pekarska industrija „Branko Perišić“ ostvarila je u prošloj godini poslovnu dobit od oko sedam i po miliona dinara i po kriterijumima Agencije za privatizaciju, kategorisana je kao jedno od deset najsupešnijih preduzeća u konkurenciji od 170 kolektiva u restrukturiranju.

logo_branko-perisic

Zahvaljujući izuzetnom angažovanju svih zaposlenih i insistiranju na kvalitetu vraćeno je poverenje kupaca i dobavljača, tako da Industrija Branko Perišić trenutno pokriva oko šezedeset odsto tržišta pekarskih proizvoda u Rasinskom okrugu, izjavio je za Radio Televiziju Kruševac generalni direktor Petar Mihailović.

Na tržištu smo prisustni sa više desetina osnvnih i specijalnih vrsta hleba, a u ponudi je i više od 60 tipova peciva. Planom rada za ovu godinu predviđen je dalji rast i obima poslovanja i širenje palete čime će se utvrditi dominacija našeg kolektiva na tržištu pekarskih proizvoda okrugu. Moramo reći da je u osnovi pozitivnog poslovnja i veoma dobra saradnja poslovodstva sa zastupnikom akcijskog kapitala Vladislavom Nestorovićem – kaže generalni direktor Mihailović

U ovoj godini predstoji i definisanje trajnog pravnog statusa preduzeća, uz procenu da je status javnog preduzeća najoptimalnije rešenje imajući u vidu značaj pekarske industrije „Branko Perišić“ za ukupnu snabdevenost kruševačkog prehrambrenog tržišta.

Izvor: RTK

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply