Parkiranje u krugu Opšte bolnice u Kruševcu ubuduće će se naplaćivati

Rampa i kućica na novom ulazu u Opštu bolnicu

Parkiranje u krugu Opšte bolnice u Kruševcu ubuduće će se naplaćivati. Problem bi mogao da bude mali broj parking mesta jer su zaposleni već rezervisali 160 od planiranih 180 mesta.

Rampa i kućica na novom ulazu u Opštu bolnicu

Rampa i kućica na novom ulazu u Opštu bolnicu

 

Veliki broj građana, koji putničkim vozilom ulaze u bolnički krug, parkira mimo predviđenih parking mesta na putnim stazama, prilazima bolničkim odeljenjima i zelenim površinama. Zbog toga dolazi do zagušenja i haotičnog stanja pa vozila Hitne pomoći nisu u mogućnosti da priđu do odeljenja. – objašnjava dr Slobodanka Jotić, direktorka Opšte bolnice.

U Opštoj bolnici su odlučili da upravljanje parking u bolničkom krugu povere “Poslovnom centru” koji ima mogućnost da nepravilno parkirana vozila ukloni “paukom”.

“Poslovni centar” je izradio projekat parking prostora a u toku su postavljanje elektronske rampe, obeležavanje novih parking mesta i slično. Primarni cilj izdavanja parking mesta nije ostvarivanje dobiti već prevazilaženje dosadašnjih problema. – dodaje dr Jotić.

Građani nisu oduševljeni činjenicom da će parkiranje u krugu Opšte bolnice ubuduće morati da plaćaju.

Često dolazim u bolnicu jer vozim teško pokretne roditelje. Unutra je saobraćajni haos ali ga prave taksisti i lekari sa svojim vozilima. Kada bi radnici obezbeđenja radili svoj posao ne bi bilo tako. Samo je Klinički centar u Nišu pokušao da naplaćuje parking u krugu i brzo su od toga odustali. Zamislite situaciju da dovedete ozbiljno bolesnog pacijenta, mrcvare vas nekoliko sati u čekaonici i kada izađete vidite da vam je pauk odneo auto. – negoduje Vlada Pavlović.

U “Poslovnom centru” kažu da nemaju finansijski interes već žele da pomognu Opštoj bolnici da uvede red.

Bilo je i po 400 vozila u krugu Bolnice pa su morali da pozivaju policiju. Predložili smo da ulaz bude od Dijagnostičkog centra. Na taj način će se rasteretiti glavni ulaz koji bi koristili samo saniteti i hitni slučajevi. Radno vreme parking biće od šest do 19 sati a prvih pola sata parkiranja besplatno. Posle 30 minuta zadržavanja cena parkiranja biće 30 dinara po satu. – ističe Dragi Marković, direktor “Poslovnog centra”.

Marković napominje da će mesta za sanitete i invalide biti posebno obeležena i da će ta mesta “Poslovni centar” “braniti paukom”.

Ono što se već sada, u pripremnoj fazi, pokazalo kao problem je nedovoljan broj mesta. U Opštoj bolnici očekuju da će biti obeleženo 236 parking mesta dok iz “Poslovnog centra” najavljuju znatno manje. Nezadovoljni su u radnici Hitne pomoći jer za njih nisu planirana parking mesta.

Biće ukupno 180 parking mesta a radnici Bolnice su već prijavili potrebu za 160 parking mesta. Oni svoja mesta plaćaju samo 400 dinara mesečno ali će morati da se organizuju kako bi ostalo dovoljno mesta za pacijente. – dodaje Marković.

Prema podacima “Poslovnog centra” u Kruševcu ima ukupno 1.860 obeleženih parking mesta. Tvrde da je u gradu potrebno 400 do 500 parking mesta a idealno rešenje bila bi izgradnja garaže u širem centru grada.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply