Parafiran Deobni bilans izmedju Zdravstvenog centra Kruševac i Grada Kruševca

Zdravstveni centar

U Zdravstvenom centru Kruševac danas je potpisan Deobni bilans po kome će se izdvojiti Dom zdravlja i Opšta bolnica.

Zdravstveni centar

Paritetna komisija, sastavljena od po 9 članova iz Gradske uprave i Zdravstvenog centra, radila je u proteklih mesec dana na deobnom bilansu koji je, po preporuci Ministarstva zdravlja, trebalo da se završi do 15. maja.

Po rečima gradonačelnika Bratislava Gašića, podela bi trebalo da zaživi posle nove godine kada će iz gradskog budžeta biti izdvojena  sredstva za investiciono održavanje, a sve radi bolje i kvalitetnije zdravstvene zaštite građana.

Direktor Zdravstvenog centra Kruševac  dr Slobodanka Jotić, upoznala je prisutne sa kriterijumima po kojima je deobni bilans izvršen i izrazila zadovoljstvo radom paritetne komisije po kojoj bi, 565 zaposlenih ostalo u Domu zdravlja a 1.200 u Opštoj bolnici.

Predsednik paritetne komisije ispred Gradske uprave, Siniša Maksimović, istakao je da su devetoro zaposlenih u Zdravstvenom centru i isto toliko članova komisije ispred Gradske uprave, radili isključivo u interesu gradjana i zaposlenih u ovoj ustanovi.

Po rečima direktora Doma zdravlja dr Vesne Stević Gajić, u Domu zdravlja će ostati 565 zaposlenih dok će u Opštoj bolnici raditi 1200 radnika.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply