PAKLENA GODINA JUTKINIH ŽRTAVA, IŽIVLJAVANJE SE I DALJE NASTAVLJA: Snežana je završila na psihijatriji, Sandra je morala da se iseli iz zemlje, a samo Marija ima šansu da mu STANE NA PUT!

PAKLENA GODINA JUTKINIH ŽRTAVA Snežana je završila na psihijatriji, Sandra je morala da se iseli iz zemlje, a samo Marija ima šansu da mu STANE NA PUT

Milutin Jeličić Jotka Foto: M. Cvetković / RAS Srbija

Skoro godinu dana je prošlo od kada je „Blic“ pokrenuo aferu „Jutka“. Za to vreme, nasilnika je prijavilo sedam žena, podignuta je optužnica samo u jednom slučaju, a u narednim mesecima očekuje se i presuda.

Jezive ispovesti, napor i velika hrabrost bili su potrebni žrtvama da istupe javno i prijave nasilnika. Priključili su se mediji, pa je borba protiv seksualnog predatora postala manje teška. Tek nedavno, u sve su se uključili i tviteraši, a pokrenut je haštag #PravdaZaMarijuLukic. Onda su na red došli i političari…

„Ne govori ocu“

Marija Lukić možda će i dočekati pravdu, ali mnogo je više žena koje su tu šansu izgubile.

„Blic“ je za 360 dana objavio preko 20 tekstova o žrtvama. Jedna od njih je Snežana Bojić koja je možda i najgore prošla, jer je posle napada završila na psihijatriji.

Kada je davala izjavu u policiji, u prisustvu oca, morala je da vežba. „Ku*ac, ku*ac, ku*ac, pi*ka, pi*ka…“, morala je da izgovori stotinu puta ove reči da bi se opustila i mogla verno inspektorima da prenese šta joj je Jeličić govorio. Svaki put je prolazila kroz pakao.

Snežana je ćerka Andreje Bojića, Jutkinog prijatelja iz detinjstva. Predsednik opštine Brus joj je pomogao da se zaposli u biblioteci, na mestu za koje se školovala, ali je onda pomislio i da to treba da naplati. Napao je kada su bili sami, ruku joj je gurnuo pod suknju. Jedva se izmigoljila, a Jeličić je govorio da treba sve da zaboravi, „da stavi pod kamen“ i ne govori ocu.

„Navijam za Mariju“

Optužnica u Snežaninom slučaju nije podignuta iako je i ona, kao i Marija Lukić imala SMS-ove, ali manji broj. Za nešto više od mesec dana, tačnije 10. aprila sprema se da bude svedok u Marijinom slučaju.

– Prošlo je godinu dana. Sada se osećam dobro, pozitivna sam, uzimam minimalnu terapiju – kaže Snežana Bojić za naš list.

Foto: RAS Srbija

Kaže da prati suđenje, da navija za Mariju i da se nada „da je došao trenutak da Jeličića stigne zaslužena kazna“. Za sve vreme nasilnika je samo jednom srela u gradu, bio je sa suprugom, ona sa porodicom, pa je neprijatnost izbegnuta.

Na pitanje da li bi joj značilo da Jutka bude kažnjen makar u slučaju Marije Lukić, odgovara potvrdno.

– Značilo bi svima. To bi bio pozitivan korak, ohrabrilo bi sve žene. I one koje su ga prijavile i sve druge koje imaju sličan problem s nasilnicima – zaključuje Bojićeva.

Sandra Milanović je treća žrtva koja se odvažila da kaže „dosta“, ode u policiju i ispriča svoju strašnu priču. Kako su oboje članovi SNS, Sandra je dobila zadatak da Jutku obuči u radu na kompjuteru. Međutim, čim je ušla u kancelariju, počeo je da je napada, dodiruje. Govorio je da je „seks akontacija za zaposlenje“. Jedva je pobegla, a kako više nije mogla da trpi pritiske, morala je da se iseli u Nemačku. Sandrin muž Slavoljub Milanović kaže da je od tog dana svaki sledeći bivao sve gori.

– Ostali smo bez prihoda, od posla nema ništa, pisali smo ministrima, premijerki. I dalje trpimo pretnje na Fejsbuku. Na jednom sastanku SNS-a Jeličić me je lično vređao, Sandru je nazivao kurvom, govorio kako je ona njega hvatala svuda – navodi Milanović.

Sandra u Nemačkoj radi pomoćne poslove, čisti, šta stigne. U međuvremenu, čeka nostrifikaciju diplome vaspitača da tamo počne da radi u vrtiću.

– Ne sviđa mi se što ovo sad svi hoće da politizuju. Nama samo treba pravda – zaključuje Milanović.

Marija Lukić koja je najpoznatija široj javnosti i koja će možda i dočekati pravdu kaže za „Blic“ da s obzirom na to da trpi svakodnevne pretnje, ne može da kaže da je pesimista, ali da nije ni preterani optimista.

– Nadam se, ali nemam neka velika očekivanja. U svakom slučaju neću odustati. Ako treba, idem u Strazbur – navodi hrabra Marija.

Ona je tražila izuzeće suda u Brusu zbog prevelikog Jeličićevog uticaja na sve sudije i da se slučaj izmesti u Kruševac, ali je njen zahtev odbijen. Kako nezvanično saznajemo, sudija koji je zadužen za slučaj u rodbinskim je vezama sa Jeličevom suprugom.

Četiri žene su optužile Jutku, ali nisu želele da govore javno, što je takođe za poštovanje i što ih ne čini manje hrabrim. I u njihovom slučaju, optužnice nisu podignute. Razlozi su uglavnom ili zastarevanje ili to da nema svedoka. Slavoljub Milanović se opravdano pita „pa ko još zlostavlja pred svedocima“?

Konačno pred sudijom

Jutka se posle višemesečnog izbegavanja suda, konačno, prvi put pojavio na ročištu 5. februara. Suočen sa Lukićevom i dokazima, nije bio ni približno dominantan kao kada je nasamo bio sa žrtvama. Znojio se, zamuckivao, demantovao svoje izjave date prethodno tužiocu. Pred sudijom je rekao kako se ljubi sa svim zaposlenima, a vrhunac bezobrazluka bio je kada je rekao kako, u stvari, njega žene spopadaju. Na pitanje zašto to nije prijavio, odgovorio je da ga je bilo sramota.

Jutka otkupio ceo tiraž „Blica“

Od kada je slučaj dospeo u javnost, ljudi Milutina Jeličića otkupljuju ceo tiraž „Blica“ koji stigne u Brus. Isti je bilo i juče. Radnici komunalnih preduzeća poranili su i nisu čekali da prodavci na kioscima raspakuju novine, već su pokupovali čitave pakete. Oni koji su želeli da dođu do štampanog izdanja „Blica“ morali su da idu u Kruševac.

Vučić preskočio Brus, Jutka u Kruševcu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom kampanje „Budućnost Srbije“ izbegao je da ode u Brus. Iako se Milutin Jeličić Jutka nedeljama unazad spremao za dolazak predsednika Srbije i SNS u njegovu opštinu, čistio ulice, kačio zastavice, do te posete nije došlo.

Jutka je Vučića video, ali u Kruševcu, i to s distance Foto: Predsedništvo Srbije / Tanjug
Jutka je Vučića video, ali u Kruševcu, i to s distance

Do Vučića su došle informacije da se Jeličić dok se iživljavao nad žrtvama pozivao na njega i Bratislava Gašića, a neodlaskom u Brus poslao mu je jasnu poruku šta misli o njegovom ponašanju. Jeličića su kamere snimile na skupu u Kruševcu, gde je došao nepozvan i gde je bio u masi drugih ljudi.

Izvor: Blic.rs

Link: https://www.blic.rs/vesti/drustvo/paklena-godina-jutkinih-zrtava-snezana-je-zavrsila-na-psihijatriji-sandra-je-morala/2mt0ncp

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply