Pacijenti se upućuju privatnicima jer ne radi ultrazvuk na ginekologiji ZC Kruševac

Zbog kvara sonde, ultrazvuk na Odeljenju ginekologije kruševačke bolnice ne radi od 17. oktobra, a trudnice su prinuđene da na ultrazvuk idu u privatne ordinacije, u kojima pregled košta od 2.000 do 5.000 dinara.

Ultrazvuk na Odeljenju ginekologije kruševačke bolnice zbog kvara sonde ne radi već dvadesetak dana, pa su trudnice prinuđene da na ultrazvučne preglede odlaze u privatne ordinacije.

Jedna od njih, Jasmina Ilić rekla je Tanjugu da ima tri uputa za ultrazvuk.

– U Dispanzeru za žene postoji jedan ultrazvuk koji je veoma star, pa se tako trudnice, kod kojih postoji sumnja da nešto nije u redu, upućuju na Odeljenje ginekologije, u bolnici. Ja imam tri takva uputa i sa njima ništa ne mogu da uradim, jer ultrazvuk ne radi – kaže Ilićeva, koja je u devetom mesecu trudnoće.

U privatnim ordinacijama pregled košta od 2.500 do 5.000 dinara, kaže ona i napominje da žene pred porođajem, odnosno one u devetom mesecu trudnoće, na ultrazvučne preglede odlaze dva puta mesečno.

U saopštenju Zdravstvenog centra Kruševac dostavljenom Tanjugu se navodi da ultrazvuk zbog kvara sonde ne radi od 17. oktobra.

Popravka koja bi koštala 1,3 miliona dinara se ne isplati i rešeno je da se uđe u preliminarnu fazu prikupljanja podataka o potencijalnim proizvođačima za kupovinu novog ultrazvučnog aparata.

U saopštenju se navodi da će se sprovesti procedura nabavke, a u skladu sa zakonom o javnim nabavkama aparata sa projektovanom cenom od 30.000 evra koji bi se obezbedili iz sopstvenih sredstava.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply