Ove grejne sezone pet puta prekid grejanja u Kruševcu zbog curenja kotla, uz loše grejanje zbog lošeg kvaliteta uglja kupljenog od preprodavca!

Gradska toplana u Kruševcu imala je ove grejne sezone pet prekida grejanja zbog curenja jednog od dva kotla u centralnom toplotnom izvoru, a problem će trajno biti rešen naredne godine, najavio je danas direktor Gradske toplane Kruševac Dragan Azdejković.

On je novinarima kazao da se sa tog toplovoda snabdeva oko 80 odsto korisnika, a većina korisnika Toplane u sredu je imala slabije grejanje zbog planiranih radova na jednom od kotlova, koji je nekoliko dana pre toga procureo.

Azdejković je najavio da će sledeće nedelje biti raspisan tender za remont kotla i podsetio da je Toplana prošle godine raspisala tender za taj posao ali je odustala jer je Evropska unija u tom momentu zabranila uvoz potrebnih cevi u Srbiju.

„Zato smo sami remontovali kotao, koji je, inače, iz 1982. godine, proveravali smo ga pred početak sezone, ali uvek je drugačije kada počne grejna sezona i kada kotlovi rade neprekidno“, rekao je Azdejković.

Planirani remont kotla koštaće 40 miliona dinara, a finansiraće ga Toplana.

Azdejković je kazao da je najbliži korisnik Toplane udaljen 3 kilometra, a do naudaljenijeg ima 20 kilometra, te da se sa tog izvora greje mreža duga 44 kilometara, što su, prema njegovim rečima otežavajuće okolnosti.

Ukupna mreža Gradske toplane duga je 55 kilometara.

Toplana je, takođe, odustala od primene naplate po potrošnji, što bi bilo veoma skupo za građane, te će umesto planiranih oko 900 miliona dinara prihoda moći da računa na 720 miliona.

Danas.rs

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply