Otvoreno pismo gradonačelniku Bratislavu Gašiću od predsednika OK Car Lazar Kruševac

http://037ks.com/wp-content/uploads/2013/02/ok-car-lazar-krusevac.jpg

Poštovani gospodine Gradonačelniče,

http://037ks.com/wp-content/uploads/2013/02/ok-car-lazar-krusevac.jpg

kao neko ko je godinama u gradskom sportu , moraću da Vam postavim nekoliko pitanja, koje nisam uspeo da Vam postavim direktno jer Vaše službe odbijaju da mi odgovore kada mogu biti primljen kod Vas na razgovor, vezano za situaciju u odbojkaškom sportu. Četiri puta sam pokušavao da zakažem telefonom i uvek sam dobijao odgovor da ste zauzeti i da će mi javiti kada ću moći da dođem. Naravno, nikada nisam dobio odgovor. Pokušao sam i direktno ali me je opštinsko obezbeđenje sprečilo da dođem do Vaše sekretarice ne bi li zakazao sastanak. Na savet da Vi subotom primate građanstvo, odgovorio sam da ne želim razgovor kao građanin (mada bih i tu imao šta da pitam) već kao pravno lice, predsednik OK Car Lazar Kruševac i predstavnik odbojkaškog miljea Grada Kruševca. Na tome je i ostalo. Evo pitanja koje sam prinuđen ovako da Vam postavim i činiću to sve dok me neko iz Vaše službe ne kontaktira ne bi li porazgovarali otvoreno o problemima koje imamo:

 

1. Kako je moguće da se pravednom i realnom kategorizacijom, jednom klubu koji je učesnik najnižeg ranga takmičenja dodeli 3 puta više finansijskih sredstava nego kompletnom odbojkaškom sportu?

2. Da li znate da u okviru odbojkaškog sporta imamo 3 reprezentativca Srbije? Da li znate da ti isti reprezentativci od kojih je jedan najveći talenat Evrope a možda i sveta, nemaju gde da treniraju, a ni da igraju svoje utakmice jer je odbojkaški sport marginalizovan od svih gradskih struktura?

3. Zbog čega je odbojka diskriminisana po ko zna koji put u godinama unazad ? Zašto se u Upravnom odboru Sportskog saveza Kruševac ne nalazi ni jedan odbojkaški radnik i ako je bilo obećano da će svaki sport dati po jednog predstavnika u upravljačkim organima saveza?

4. Da li znate da su naši klubovi dali 2 selekcije u mlađim kategorijama u završnicama državnih prvenstava? (Da napomenem samo da i tu učestvuju Zvezda, Partizan, Vojvodina, Radnički Kragujevac i poznatiji klubovi koje mi zamislite čak i pobeđujemo…sram nas bilo).

5. Da li odbojkaši u ovom gradu manje vrede od košarkaša, rukometaša, fudbalera, plivača, kuglaša, šahista itd itd ? Ako ne, zašto onda svaki odbojkaš u gradu nema uslova za dobar rad i trening i za bilo kakva primanja, a igrači koji dolaze iz drugih sportova imaju isto to? Ako je odgovor da, zašto smo diskriminisani?

6. Posle prvog apela koji sam uputio neki mediji su čak počeli i da pišu nešto o odbojci u Kruševcu. Na žalost ni jedna medijska kuća na teritoriji Grada nije našla za shodno da nas poseti da kaže išta vezano za naše uspehe, a ponavljam još jednom – imamo ih…sram nas bilo.

7. Ako se uporedi vrednost odbojkaša koji treniraju npr u OK Car Lazar i vrednost igrača nekih drugih sportova, znate li da odbojkaški klubovi u gradu imaju mogućnosti da ulože samo 55 dinara u jednog igrača, a u to upada njegov trening, utakmice, oprema, prevoz, ostali rekviziti. Mislite li da odbojkaš vredi 55 dinara mesečno? Ako je to realno, da li neko može da mi nabavi par igrača iz drugih gradova koji bi podigli kvalitet odbojke u Kruševcu, a lično ću ja platiti čak četvoricu? Naravno, toliko je novčanihi sredstava komisija za sport namenila za odbojku u 2013 godini.

Još jednom se nadam da će sve ovo dopreti do Vas, jer ste i vi kao i ja bili zastupnik jednog uspešnog odbojkaškog kolektiva u prošlosti pa verujem da poznajete materiju koju opisujem.

I još jednom, kao što ste Vi dužni da vodite računa i da sse starate o svim građanima grada Kruševca , tako sam i ja dužan da se borim za ove građane drugog reda, koji se trude da zadrže naziv : odbojkaši. Nadam se da ćete imati razumevanja, a ukoliko poželite da pomognete u rešavanju problema, moj kontakt se već nalazi u Vašim sportskim ili radnim službama.

Zahvaljujem.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply