Otvorena kancelarija za izdavanje dokumenata policije i gradske uprave u Velikom Šiljegovcu

U Velikom Šiljegovcu otvorena je prijemna kancelarija Gradske uprave Kruševac i upravno-pravnih poslova Policijske uprave Kruševac. Otvaranju ovog prostora, pored gradonačelnika Kruševca Bratislava Gašića, prisustvovao je i direktor Direkcije policije Milorad Veljović i načelnica Uprave za upravne poslove MUP-a Zorica Lončar Kasalica.

U obraćanju okupljenom velikom broju meštana, gradonačelnik Gašić je istakao da je mnogo urađeno za narod ovog kraja i da danas Veliki Šiljegovac dobija kancelariju, zahvaljujući Gradskoju upravi i Ministarstva unutrašnjih poslova. „U Ribarskom kraju živi oko 20.000 meštana i na ovaj način će u mnogome brže završavati sve poslove iz nadležnosti lokalne samouprave i Policijske uprave za koje su do sada morali da dolaze u Kruševac. Takođe, od danas ovaj kraj ima sanitetsko i vatrogasno vozilo, koje će danonoćno dežurati za sve eventualne potrebe žitelja. Isto tako, urađen je jedan most, radi se i drugi, a sledeće godine je u planu i rešavanje pitanja vodosnabdevanja sa akumulacije Ćelije“.

Gradonačelnik je upoznao prisutne, sa željom grčkih parntera, kod kojih je bio u radnoj poseti prošle nedelje, da žele obnovu saradnje u oblasti stočarstva i proizvodnje junećeg mesa.

Direktor policije Milorad Veljović pozitivno je iznenađen saradnjom lokalne samouprave i građana i pružanju mogućnosti radnicima MUP-a da rade u adekvatnom prostoru. „Po prvi put u istom prostoru zajedno rade radnici Gradske uprave i policije, tako da to može da bude dobar primer za sve ostale gradove i opštine kako policija može da se približi građanima i krajnje profesionalno i odgovorno obavlja svoje dužnosti“, završio je Veljović.

Načelnice Uprave za upravne poslove Zorica Lončar Kasalica je izjavila da je ovo primer kako se Policija i Gradska uprava stavljaju u službu građana. „Građani će moći na jednom mestu da podnesu sve zahteve iz matičnih knjiga, kao i da predaju sve potrebne obrasce za registraciju motornih vozila, za dobijanje putnih i ličnih isprava, a svu dokumentaciju dobiće u istom vremenskom roku kao da su predali i u Kruševcu“.

Nakon svečanog otvaranja prijemne kancelarije, gosti su obišli i zdravstvenu ambulantu i razgovarali sa brojnim meštanima.

Današnjoj svečanosti prisustvovali su i zamenik gradonačelnika Siniša Maksimović, načelnik Gradske uprave Bojan Bjelanović, članovi Gradskog veća, direktori javnih preduzeća i ustanova.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply