KRUŠEVAC – Jedinstven Avantura park od petka je novi sadržaj na planini Jastrebac, koja je, iako na tek 20.-om kilometru od Kruševca, sve do nedavno bila skoro zaboravljena turistička desetinacija. Ministarstvo trgovine turizma i telekomunikacije uložilo je 25, a grad Kruševac 12 miliona dinara za izgradnju novih sadržaja na izletištu.

Čak 120.000 vaučera izdato je u okviru ovogodišnje kampanje letovanja u Srbiji, od čega 4.000 u Rasinskom okrugu. Skoro izvesno, mnogi će biti iskorišćeni na Jastrepcu.
– Moj prvi utisak je da je ovo ne samo najšumovitija planina u Srbiji, već možda i na Balkanu, to je i planina sa ogromnim potencijalom- iznosi Rasim Ljajić, ministar turizma, koji je otvorio sezonu na novom “zip-lajnu” dugačkom 150 metara iznad veštačkog jezera. – Ovo je početak jednog dugog procesa, neće to biti nimalo lako, budući da su iza nas decenije potpune devastacije planine. Otvorena je perpektiva Jastrepca kao nove turističke destinacije, Naš zadatak je da u ovoj fazi vratimo epitet turističkog izletišta, kao i da iskoristimo četiri top destinacacije u blizini Kopaonik, Vrnjačka Banja, Niš i Sokobanja.

Ministar dodaje da je prednost Kruševca i Jastrepca izvesno buduća izgradnja Moravskog koridora, a najavljeno otvaranje 12 novih linija sa Aerodroma “Kostantin Veliki” u Nišu otvara dodatne mogućnosti. U Korporaciji “Trajal” iz Kruševca pod čijim okriljem radi “Jastrebac Lejk Rizort” i novi Avantura park podvlače da su od početka verovali u povratak turista na ovu planinu.