Otvara se nova kovid bolnica u Kruševcu, makar medijsko otvaranje, dok će prvi pacijenti biti primljeni za nedelju dana, kada se stvore najosnovniji uslovi za lečenje i rad (FOTO)

VUČIĆ SUTRA PRISUSTVUJE SVEČANOSTI U KRUŠEVCU: Nova kovid bolnica biće otvorena u REKORDNOM ROKU, ali da li je i završena njena izgradnja?! (FOTO)

Foto: Tanjug

Sutra otvaranje još jedne kovid bolnice u Srbiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće sutra, sa početkom u 11.00 časova, otvaranju nove kovid bolnice u Kruševcu.

Pre otvaranja bolnice, predsednik Vučić položiće venac na Spomenik braniocima otadžbine 1998-1999. godine, saopštila je Služba za informisanje predsednika Srbije.

U njoj će se lečiti bolesni ne samo iz Rasinskog okruga, već iz centralne i južne Srbije.

Juče se na svom Instagram nalogu oglasio i predsednik Srbije, Aleksandar Vučić.

– Sutra otvaramo novu kovid bolnicu u Kruševcu, u rekordnom roku izgradjenu, a ovi divni crteži krasiće zidove naših bolnica. Hvala deci – umetnicima što su nam ulepšali ovu nedelju. Ovo su njihovi crteži kojima nam pokazuju kako vide našu zajedničku borbu protiv Covid-19. I naša je stvar, poručuju učiteljice, učenici i njihovi roditelji, učesnici istoimenog projekta za podrsku lekarima, medicinskim sestrama i pacijentima. Učenici od prvog do četvrtog razreda OŠ „Vuk Karadžić“ iz Kruševca crtali su i napravili postere koje šalju kovid bolnicama u Batajnici i Kruševcu – piše na instagram profilu buducnostsrbijeav.

Bolnica će biti površine 12.500 kvadrata i imaće tri celine: centralni objekat, poluintenzivnu i intenzivnu negu.

Radiće 650 medicinskih radnika, od kojih 126 lekara. Prvi pacijenti biće hospitalizovani krajem iduće nedelje.

U Kruševcu se nose maske, komunalna milicija dnevno izvrši oko 30 kontrola. U kovid ambulanti dnevno se obavi oko 500 pregleda.

U Opštoj bolnici Kruševac su hospitalizovana 204 pacijenta.

Izvor/Foto: Srbijadanas.com/Kurir.rs

Link: https://www.srbijadanas.com/vesti/drustvo/vucic-sutra-prisustvuje-svecanosti-u-krusevcu-nova-kovid-bolnica-izgradena-u-rekordnom-roku-foto-2020-12-19

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply