Osuđen na godinu dana jer je zaklao komšijsku mačku i bacio je u kontejner!

Uslovna kazna za ubistvo mačke – Kruševljanin Stanimir Curaković osuđen jer je komšiji zaklao ljubimca. Posle četiri godine suđenja proglašen je krivim i mora da plati 77.750 dinara sudu i oštećenom.

STANIMIR Curaković (69) iz Kruševca, posle četvorogodišnjeg suđenja, proglašen je krivim jer je 9. oktobra 2012. ubio komšijinu mačku. On je dobio četvoromesečnu zatvorsku kaznu, uslovno godinu dana, a moraće i da plati ukupno 77.750 dinara za troškove sudu i vlasniku ubijene mačke.

Sud mu je izrekao uslovnu osudu, odnosno kaznu zatvora od četiri meseca, koja se neće izvršiti ukoliko okrivljeni u roku od jedne godine od pravosnažnosti presude ne učini novo krivično delo. Curaković je obavezan da Osnovnom sudu na ime troškova krivičnog postupka uplati 29.000 dinara, dok je vlasniku ubijene mačke Predragu Miliću dužan da isplati 48.750 dinara.

– Znači mi to što je doneta presuda kojom je potvrđeno da je on to učinio – rekao je Predrag Milić, vlasnik ubijene sijamske mačke. – Mnogo mi je teško palo kada sam pročitao obdukcioni nalaz u kome stoji da je mačka ubijena podesnim predmetom, jakom mehaničkom silom u predelu stomaka.

On je kobnog dana čuo mjauk, a mačka se nije vratila kući. Pošavši da je nađe, čuo je razgovor komšije i njegove supruge koji su se dogovarali da je „stave u kantu i bace u kontejner“. Milić je potom, posumnjavši da govore o njegovoj mački, krenuo za komšijom i video da je kantu bacio u kontejner, nakon čega je pozvao policiju i udruženje za zaštitu životinja.

 

KLjUČNO VEŠTAČENjE

Okrivljeni je, kako je navedeno u obrazloženju presude, tvrdio da se mačka uhvatila u zamku za hvatanje pacova koju je postavio u svom dvorištu. Ipak, njegovu tvrdnju demantovao je veštak koji je utvrdio da uzrok smrti nije davljenje već povreda nastala „jakom mehaničkom silom u predelu stomaka“.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply