Osnovna Škola Dragomir Marković proslavlja 60 godina postojanja, kao poklon stigla nova informatička oprema

Osnovna Škola Dragomir Marković proslavlja 60 godina postojanja, kao poklon stigla nova informatička oprema

NOVA INFORMATIČKA OPREMA: OŠ „Dragomir Marković“ iz Kruševca slavi 60 godina postojanja

NOVA INFORMATIČKA OPREMA: OŠ "Dragomir Marković" iz Kruševca slavi 60 godina postojanja

OŠ „Dragomir Marković“ iz Kruševca obeležava 60 godina postojanja i uspešnog rada, a pohađa je 1.121 učenik. U blizini škole se nalazi romsko naselje „Marko Orlović“, tako da škola ima bogato iskustvo sa romskom populacijom.

„U akciji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja škola je dobila računarsku opremu (30 + 20 računara), koja će biti dovoljna za otvaranje još jednog informatičkog odeljenja, a za decu romske populacije obezbeđeni su tableti. U pitanju su računari koji se povezuju na mrežu bežično što je i ekonomično za škole, jer nisu potrebni resursi što se tiče energije ili računarske mreže, tako da se vrlo brzo povezuju u mrežu i taj kabinet može da se postavi bilo gde. Zatim, dobili smo tablet računare, radimo sa njima i to će biti deci dato na revers ukoliko dođe do toga da se nastava onlajn prati. Ali mi pripremamo razne inovacije i aktivnosti za decu uz korišćenje te opreme, jer nam je cilj da učenici ovladaju informatikom na pravi i moderan način“, kaže Saša Jevtić, direktor škole.

Učenici OŠ „Dragomir Marković“ godinama unazad postižu dobre rezultate na takmičenjima iz matematike, hemije, ali i ostalim predmetima, a uspešni su bili i na završnom ispitu. Ova škola ima bogat program vannastavnih aktivnosti, isti će biti zastupljen i naredne godine, a sve u cilju da se unapredi i inovira vaspitno obrazovna delatnost.

„Imamo u planu Tesla klubove. Sa tome će sa kolegama iz Amerike biti još reči i mislim da će taj program biti ponuđen svim školama u svetu, ali prvenstveno školama u Srbiji da bismo jednostavno obogatili i sa svoje strane dali doprinos afirmaciji vrhunskih pronalazaka i ukupnog dela našeg velikog naučnika“, ističe direktor.

OŠ „Dragomir Marković“ danas će, po deveti put, biti domaćin republičkog nivoa Međunarodnog takmičenja iz računarske i informatičke pismenosti „Dabar“ za škosku 2021/22. godinu. Znanje i veštine pokazaće oko 200 takmičara iz cele Srbije u kategorijama od prvog razreda osnovne škole do četvrtog srednje. Takmičenje je na školskom nivou imalo 47.594 učesnika, što je znatno više u odnosu na prethodnu školsku godinu.

Link: https://www.kurir.rs/vesti/srbija/3832259/nova-informaticka-oprema-os-dragomir-markovic-iz-krusevca-slavi-60-godina-postojanja

Izvor: Kurir.rs/Ž. M.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply