Osniva se Boks klub Vaspitno-popravni dom u Kruševcu

http://radiokotor.info/mn/images/stories/boks.jpg

Direktor uprave za izvršenje krivičnih sankcija, dr Milan Stevović i državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta, Nenad Borovčanin, posetili su Vaspitno-popravni dom u Kruševcu i, tom prilikom, donirali štićenicima sportsku opremu

http://radiokotor.info/mn/images/stories/boks.jpg

Prilikom nedavne posete VP Domu u Kruševcu, štićenici ove ustanove zatražili su od bivšeg evropskog šampiona u boksu, sada državnog sekretara u Ministarstvu omladine i sporta Nenada Borovčanina, da im pomogne u nameri da osnuju boks klub. Donacija dvadeset pari rukavica i četiri džaka za sparingovanje, prvi je korak ka njegovom formiranju.

– Mislim da je to jedan izuzetno dobar sport za te momke, sport u kojem se dva boksera gledaju u oči, jer i njihov život je takav, oni su se možda i prerano pogledali sa svojim problemima u oči, a želeo bih da im boks pomogne da u budućnosti, kada pogledaju te svoje probleme, zaista budu jači i da ono dobro u njima pobeđuje. Bavljenje sportom je izuzetno dobra stvar za njihovu resocijalizaciju. Volja da se pomogne nije samo deklarativna. Mi ćemo i dalje da posećujemo ovaj zavod i da aktiviramo razna udruženja za mlade koja će biti usmerena da dolaze ovde i da sa njima rade različite kurseve, volonterske akcije, informatičke obuke, obuke za strane jezike, kako bi i ovi mladi ljudi imali mogućnost da se obrazuju i da se spreme kvalitetno za nastavak svog života kada izađu odavde – rekao je Borovčanin.

Upravnik Doma Ivan Mijajlović konstatovao je da je sve češće prisustvo visokih državnih funcionera u VP Domu dokaz da država vodi računa o deci koja se trenutno nalaze u njemu. On je najavio obnovu fudbalskog kluba, koji je izgradnjom novih paviljona na mestu nekadašnjeg igrališta prestao da postoji.

– Imamo potrebu da obnovimo taj klub i ovoj deci omogućimo ozbiljnije i aktivnije učešće u sportu – istakao je Mijailović, naglasivši da će novi paviljoni biti useljeni ove godine.

Stručnu pomoć u radu boks kluba, budući takmičari imaće od trenera Marina Marčete iz „Balkan boksing“ kluba.

Izvor: RTK

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply