Opljačkana zlatarska radnja “Ekselens” u najužem centru grada, u Kruševcu ovo nije prva velika pljačka zlatare, nijedna nije razrešena!

Neverovatna pljačka u Kruševcu: Sef od 100 kilograma odneli u kolicima za voće? (FOTO)

 Foto: S. Babović

KRUŠEVAC – SEF sa vrednim nakitom od srebra i zlata nestao je iz zlatare u Kruševcu, saznaju “Novosti”. Policija se nije oglašavala ovim povodom, a za “Novosti” je potvrđeno da se radi na slučaju. Dragan Gagulić, otac vlasnice zlatarske radnje “Ekselens” u Vidovdanskoj ulici kaže da je čuo kako su u krađu 100 kilograma teškog sefa sa robom čija je vrednost, prema njegovim rečima oko 89.000 evra, bile uključene tri osobe. Kada su izneli metalnu kasu-sef iz zlatare, navodno su ga natovarili na pijačna kolica za voće i odgurali sa lica mesta u pravcu Kosančićeve ulice.

U kruševačkoj policiji predočavaju za “Novosti” da je po nalogu osnovnog javnog tužioca, izvršen uviđaj mesta događaja, a “policijski službenici intenzivno rade na rasvetljavanju krivičnog dela teška krađa i pronalasku počinioca ovog krivičnog dela”.

– Čim se oglasio alarm, koji je povezan sa mojim mobilnim telefonom, upalio sam kameru, video razvaljena vrata i pozvao odmah policiju -iznosi za “Novosti” Dragan Gagulić, otac Katarine Gagulić, vlasnice zlatare. – Došao sam vrlo brzo do zlatare, a policija je bila tu i obezbeđivala lice mesta. Video sam da je alarmni uređaj napunjen pur-penom. Sefa nije bilo. Kamera susednog lokala je bila ofarbana u crnu boju, kamera u lokalu samo je emitovala dešavanja, nije snimila ništa, ali postoje druge kamere u blizini koje su snimale. Uviđaj je krenuo negde oko 9 sati, a ja sam u međuvremenu seo u auto i pokušavao da naiđem na bilo kakav trag po gradu. Nemamo nikakve informacije o napretku istrage, rečeno mi je da non-stop rade na tome.

Za sada je rekonstrukcija otuđenja sefa za koje se, prema informacijama “Novosti” sumnja da se dogodilo 7. novembra, nešto posle 4 sata ujutro, pokazala da je NN izvršilac presekao lanac na rešetki prolaza, a potom onesposobio kameru susedne menjačnice. Kartonska kutija napunjena pur-penom stavljena je preko zvučnika alarma, posle čega je polomljena brava.

– Navodno ih je bila trojica – kaže otac vlasnice. – Po komšiluku pričaju da su kolicima za voće prišli iz prolaza kod Češlja i da su ugurali sef i odgurali ga. Ovo je mračan i zabačen prolaz, pogodan za pljačku. Nakit jeste osiguran, ali objektivno od te sume ne možemo da povratimo ni trećinu. Od 2002. godine držim zlataru, bilo je samo nekih manjih pokušaja ili sitnijih krađa, ovako nešto, naravno, nikada.

SEF

U sefu zlatare su se, prema prijavi vlasnice Katarine Gagulić u trenutku krađe, između ostalog, nalazile narukvice, lanac, ogrlice, lomljeno zlato, burme, a 225,76 grama od popisanog zlatnog nakita bilo je uzeto na revers od građana radi popravke.

Nije prva pljačka zlatara
Prema nezvaničnim saznanjima, ali ipak pouzdanim, u Kruševcu su u prethodnih 15 godina više puta opljačkane razne zlatare, sa plenom vrednim više stotina hiljada evra, a policija se nikada nije oglašavala posle ovih velikih pljački. Nijedna pljačka do danas nije razrešena.
Izvor: Novosti.rs
Link: http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/hronika/aktuelno.291.html:830157-Neverovatna-pljacka-u-Krusevcu-Sef-od-100-kilograma-odneli-u-kolicima-za-voce-FOTO
Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply