Oluja protutnjala kroz Trstenik i okolna mesta, grad uništio voćnjake i letinu

STRAŠNO NEVREME U TRSTENIKU: Grad ulupao vinograde, voćnjake, kukuruz

СТРАШНО НЕВРЕМЕ У ТРСТЕНИКУ: Град улупао винограде, воћњаке, кукуруз

Foto: Privatna arhiva

OLUJNO nevreme praćeno gradom pogodilo je nešto pre 17 sati više sela na teritoriji opštine Trstenik.

Stradali su vinogradi i poljopiredni usevi u selima Mala Drenovac, Milutovac,Poljna,ali još uvek nema procene pričinjene štete. Negde posle 17,30 tmurni oblaci krenuli su i ka Kruševcu,a padavine su ubrzo i počele.

-Možemo sada da procenimo da je nastradalo oko 80 posto vinograda i voćnjaka,kukuruz, sveukupno oko 100 hektara zasada na teritoriji sela Milutovac, to je deo poznat i pod imenom Orlovac, ka opštini Varvarin-kaže za “Novosti” Dragan Stošić,predsednik MZ Milutovac, poznati proizvođač ruža, koji koji je i sam pretrpeo štetu na vinogradima(na slici).-Iz Poljne je naišao gradonosni oblak i tako je i krenulo. Ostaje nam samo da saniramo štetu.

Foto: Privatna arhiva

Trstenik je ovog leta već stradao u dva naleta većih kiša. U trećoj nedelji juna bila je proglašena i vanredna situacija usled obilnih padavina. Trsteničani su uspeli da odbrane izvorišta Prnjavor i Zvezdan od mogućeg bujanja Zapadne Morave, ali su loše prišli samo nedelju dana ranije, kada je kiša praćenja bujanjem manjih vodotokova bukvalno potopila Odžake, Beljice,Pejovac,Gornji Ribnik,Čaire,delove Osaonice. Čariski potok i drugi bujični potoci naneli su ogromnu štetu putnoj i komunalnoj infrastrukturi.

Izvor: Novosti.rs

Link: https://www.novosti.rs/srbija/vesti/904800/strasno-nevreme-trsteniku-grad-ulupao-vinograde-vocnjake-kukuruz

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply