Oko 300 Kruševljana protestovalo je u subotu uveče zbog hapšenja Gordana Raičevića Mede

Podrška Gordanu Raičeviću u Kruševcu

Oko 300 Kruševljana protestovalo je u subotu uveče zbog hapšenja Gordana Raičevića Mede (56), vlasnika popularnog kafića u ovom gradu. Njegov lokal poznat je kao jedino mesto u gradu na kojem se ne slušaju narodnjaci, gde se i dalje okuplja stara rokenrol ekipa, a mladi se uče vrednostima suprotnim od šunda i kiča.

Podrška Gordanu Raičeviću u Kruševcu

 

Raičević je uhapšen u subotu, oko 1.30 sati, u svom lokalu. Prema zvaničnom saopštenju Policijske uprave Kruševac on je “prilikom  legitimisanja pružao otpor, vređao i napao policijske službenike”, zbog čega mu je određen pritvor u trajanju do 48 sati. Kako saznajemo, Raičević je danas pušten iz pritvora, ali tek pošto je vest o njegovom hapšenju uzburkala javnost u ovom gradu

Prema saznanjima “24 sata”, nakon što je Meda priveden, došlo je do sukoba policije i gostiju lokala. Tom prilikom je oštećeno policijsko vozilo na koje su bačene flaše, dok je jednom policajcu povređeno oko.

Hapšenje Gordana Raičevića izazvalo je žestoku reakciju njegovih prijatelja i poznanika u Kruševcu. Situaciju je dodatno podgrejala i izjava njegove supruge, koja se tokom dana oglasila na Fejsbuku, sa tvrdnjom da je policija odbila da Raičeviću dostavi lek koji mu je neophodan.

Podrška Gordanu Raičeviću u Kruševcu

Zvanična potvrda o puštanju Raičevića na slobodu još nije stigla, a oni koji ga podržavaju preko Fejsbuka su organizovali okupljanje ispred policije, zakazano za večeras, za slučaj da njihov miljenik ostane u pritovoru.

– Moja mama je izlazila početkom 90-tih godina a meni je njegov kafić od prvog izlaska u grad omiljeno mesto za provod. To je jedina  preostala oaza urbanog u gradu u kojoj se sluša rok muzika dok u ostalima trešte folkeri. Čika Meda je divan čovek – kaže za „24 sata“ srednjoškolka Marijana Aleksić, a sa njom se slažu i svi oni koji su se sinoć pojavili ispred SUP-a da ga podrže.

Okupljeni su za Raičevića imali samo reči hvale.

– Medu su uhapsili zato što je policajcu rekao da laže, a ne hapse bahate tatine sinove koji divljaju po gradu i maltretiraju miliciju. Meda je čovek koji ni mrava ne bi zgazio. U drugim kafićima sede kriminalci, koristi se droga i njih niko ne dira, dok su Medu strpali u zatvor kao kriminalca. Sramota! – ogorčeni su Medini prijatelji.

Policijska uprava Kruševac se nije zvanično oglasila povodom skupa u subotu uveče.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply