Otvoreni vrtići, počeo sa radom i gradski prevoz

Autobusi kruševačkog „Jugoprevoza“ od jutros ponovo voze na četiri najfrekventnije gradske linije, dok su u međugradskom saobraćaju uvedena još tri polaska, te je ka većim gradovima u Srbiji planirano osam polazaka, rečeno je u tom kruševačkom preduzeću.


Generalni direktor “Jugoprevoza” Zoran Misić rekao je agenciji Beta da su vozila dezinfikovana, a da je lična odgovornost putnika da nose rukavice i maske i da drže potrebnu razdaljinu.

“Saobraćaj se vraća u relativnu normalu, prilagođen je potrebama radnika, a mogu da ga koriste i ostali. Dezinfikovali smo stanicu i autobuse, vozači su išli na testiranje na korona virus, u vozilima su obeležena sedišta i stavljene oznake za rastojanje, rekao je Mišić.

Od danas saobraćaju i autobusi ka svim opštinama u Rasinskom okrugu i aktivno je oko 40 odsto ukupnog broja polazaka iz redovnog perioda, dok je tokom prethodnih mesec i po dana, preduzeće radilo sa deset odsto kapaciteta, odnosno prevozilo samo radnike određenih fabrika.

Misić potvrđuje da firma beleži gubitke, dodajući da određenu stabilizaciju i normalizaciju očekuje tek od septembra kada đaci krenu u školu.

On je dodao da će 480 radnika primati platu srazmerno prihodima i obimu posla, te da preduzeće može da računa na pomoć države od koje će dobiti novac za tri minimalca.

Kruševački vrtići su takođe jutros, posle skoro dva meseca pauze otvorili vrata, a u predškolskoj ustanovi u tom gradu očekuju dolazak petine ukupnog broja upisane dece, odnosno oko 500 dece.

U Rasinskom okrugu je, prema podacima koje su nadležne službe ažurirale, korona virus potvrđen kod 350 ljudi, među kojima je 249 osoba iz Kruševca.

Za tri dana u tom gradu je zabeleženo šest novih slučajeva oboljevanja, a Rasinskom okrugu devet.

Na području Rasinskog okruga od početka epidemije od posledica zaraze korona virusom preminulo je 30 osoba, 20 muškaraca i 10 žena, a izlečeno je 207.

Izvor: Nova.rs

Link: https://nova.rs/drustvo/u-krusevcu-radi-gradski-prevoz-otvoreni-vrtici/

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply