Održan još jedan protest nezadovoljnih građana Kruševca, nezadovoljstvo zbog grejanja, stanja u bolnici, lažnog informisanja, povezanosti funkcionera sa kriminalcima, itd…

Protest u Kruševcu: Borba neće biti kratka, viđaćemo se na trgovima
Beta

Na protestu „1 od pet milona“ u Kruševcu glumac Branislav Lečić večeras je poručio da hađučka družina na vlasti uskraćuje pravo na život građanima koji moraju sami da se tome odupru jer im neće pomoći ni Rusija ni Amerika, ali i da ne može da veruje da opet mora da se ide na trgove sa megafonom, pištaljkama i bubnjevima.

„Ne mogu da verujem da posle toliko godina od 1991. godine još moramo da idemo po trgovima i da govorimo ljudima da su ljudi, da ne sme da bude nikoga ko će uterati strah čoveku, narodu, sprečiti ga da misli svojom glavom, da se bori za svoj interes. Srbija propada jer nema normalnog sistema i konkurencije, zato što je sve lažno, zato što možeš da uspeš jedino ako si njihov“ rekao je Lečić.
Napomenuo je da u ovom protestu nema nikakvih političkih intriga, da je to građanski bunt slobodarskog duha naroda i da će sigurno pobediti.

On je poručio građanima da ova borba neće trajati kratko već jako dugo i da budu spremni da stalno viđaju, ali da se mora pobediti jer to „pitanje naše egzistencije i ne samo naše već i naše dece“.

Kruševljanin Nebojša Cvetanović pročitao je pismo Jovice Nikolića, koji se 1999. godine sa 19 godina borio na Košarama gde je bio ranjen i u kojem kaže da je te noći poginulo i ranjeno mnogo heroja ali da nisu ni slutili da će biti „zaboravljeni, odbačeni“.

Naveo je da je pokušavao da nađe posao, radio na građevini, u međuvremenu formirao porodicu i da je nakon svega morao da ode u inostranstvo kako bi zaradio za život.

„Sloboda nema cenu, kada je najhladnije, kada je najteže, kada vas je malo protiv gomile, setite se da nema nazad i nema povlačenja. Ako sam ja sa 19 godina morao da budem junak sa Košara, vi ste danas moji heroji sa ulica, za moju decu, za našu decu, za sve generacije koje dolaze i one koji odlaze, za život, za obraz za čast, jer tako mora“, navedeno je u pismu.

Studentkinja prava Milica Mihajlović podsetila je da građani Kruševca koji protestuju traže da ostavke predsednika države Aleksandra Vučića, gradonačelnice Kruševca Jasmine Palurović, gradskih većnika i članova Nadzornog odbora Gradske toplane.

Mihajlović je podsetila da nezadovoljni građani traže da naredna tri računa za grejanje budu umanjena za polovinu, da Kruševac bude „bezbedan grad kojim ne upravljaju kriminalni klanovi“, da zdravstveni radnici i pacijenti imaju bolje uslove za rad i lečenje, da građani dobijaju istinite informacije.

Okupljeni građani su potom prošetali glavnom ulicom do Gradske uprave, gde su uzvikivali „Ostavka“.

Učesnici protesta nosili su parole „Ajde, ajde, Jasmina, ostavka“, „Gaša i Maša nisu ljubav naša“, „Hoćemo pasoše za more ne za posao“, „Ne gledaj, budi deo slobode“, „Zec hladijator“.

(Beta, 01.02.2019)

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply