Održana manifestacija Kruševac kroz oblake, uz ogromno interesovanje kruševljana!

Manifestacija „Kruševac kroz oblake“: Baloni se ipak vinuli – Održana prva međunarodna manifestacija pod nazivom „Kruševac kroz oblake“. Zbog lošeg vremena izostali letovi, ali su mališani – prezadovoljni

Kruševac kroz oblake

POSLE nekoliko pokušaja i dva dana čekanja da se nebo nad Bagdalom razvedri, posade su u nedelju konačno uspele da se podignu i oduševe brojne posetioce Prvog međunarodnog festivala balona, organizovanog pod nazivom „Kruševac kroz oblake„.

Posebna atrakcija bila su tri balona iz Slovenije, a Franc Kojek, član posade BK Bakovci, kaže da oni svugde privlače veliku pažnju. Samo u Murskoj Soboti imaju tri balona i redovni su na različitim takmičenja i festivalima, a u Kruševcu ih je najviše umorilo čekanje da prođu kiša i magla…

– Letim od 1985, a moj BK Dambos ne propušta evropska i svetska takmičenja. Ovde smo došli na poziv grada Kruševca, da uveličamo manifestaciju i obradujemo decu – kaže nam Srđan Srdić, neumorni kapetan posade jedinog balona iz Srbije, dok je više desetina mališana i bukvalno uskakalo u korpu sa željom da se vinu u nebo.

Iako su letovi najlepši na visinama između 500 i hiljadu metara, to ovog vikenda na nebu iznad Bagdale nije bilo moguće, pa su neminovne bile i izmene programa koji je pripremila Turistička organizacija Kruševca.

Ipak, direktor Suzana Milosavljević kaže da se ne odustaje od ideje da ovo postane tradicionalna manifestacija i na pomoći zahvaljuje Andrašu Košickom koji, već 13 godina, priprema balonarske festivale, prvenstva i kupove u Senti.

Dok se čekalo na povoljne uslove za poletanje, vreme je bilo dovoljno lepo da se posete i drugi sadržaji – poput dečje likovne radionice, padobranaca, defilea bajkera i biciklista, a među brojnim promotivnim štandovima se izdvajao nastup aero-kluba „Mihajlo Živić“ iz Kruševca, sa tradicijom od 1925. godine.

PROSIDBA

TOKOM Prvog međunarodnog festivala balona „pala“ je i jedna prosidba! Kruševljanin Nemanja je u korpi balona jednu Saru pitao hoće li da se uda za njega, a ona je – na oduševljenje organizatora, sa kojima je budući mladoženja očigledno bio u dosluhu – pristala!

Izvor: Novosti.rs

Link: http://www.novosti.rs/vesti/srbija.73.html:606727-Manifestacija-Krusevac-kroz-oblake-Baloni-se-ipak-vinuli

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply