Održan Sajam obrazovanja za učenike osmog razreda

Sajam obrazaovanja

U organizaciji Gradske i Školske uprave, filijale Nacionalne službe za zapošljavanje i Sportskog centra, u kruševačkoj Hali sportova danas je održan Sajam obrazovanja za učenike osmog razreda.

Sajam obrazaovanja

U organizaciji Gradske i Školske uprave, filijale Nacionalne službe za zapošljavanje i Sportskog centra, u kruševačkoj Hali sportova održan je Sajam obrazovanja za učenike osmog razreda, koji je imao za cilj detaljnije informisanje i pomoć svršenim osnovacima u odabiru željenog zanimanja.

Sajam je otvorio gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić, a značaj organizovanja ovakve manifestacije u interesu đaka istakao je načelnik Školske uprave Kruševac Milan Đokića  Obrazovne profile predstavile su sve kruševačke srednje i aleksandrovačka škola „Sveti Trufun“.

Obrazovne profile predstavile su sve kruševačke srednje i aleksandrovačka škola „Sveti Trufun“ koja će ove školske godine primiti 250 učenika. Gimnazija će upisati 270, Medicinska 180, Ekonomsko-trgovinska 270, Tehnička 260, Mašinsko-elektrotehnička i Hemijsko-tehnološka po 330, a „Veselin „Nikolić“ 30 đaka. Iz Školske uprave poručuju da u srednjim školama Rasinskog okruga ima dovoljno mesta za sve svršene osnovce.

Inače, ove godine osmi razred u Rasinskom okrugu završava 2331 učenik, od toga 1281 u Kruševcu, što je prema podacima Školske uprave za oko 300 osmaka manje u odnosu na prošlu školsku godinu.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply