Odlazi zima, stiže lepše vreme

Za vikend toplo, a od nedelje stiže hladniji talas. Meteorolozi od srede ili četvrtka očekuju zahlađenje sa snegom

Varljivi mart u narednih sedam dana „prošetaće“ od jutarnjeg „minusa“ do plus 20. Za vikend toplo, a od nedelje stiže hladniji talas.

Proleću ćemo se približavati danas i sutra uz povremenu kišu. Sunce će se malo skrivati iza oblaka, a malo i podizati temperaturu od 15 do 20 stepeni Celzijusovih.

„Zima“ će nam se još jednom vratiti, na tri dana, jer meteorolozi očekuju jače zahlađenje između 12. i 15. marta, kada će, prognoziraju, u nižim predelima ponegde biti snega koji će se, opet, brzo istopiti.

– U nedelju, ponedeljak i utorak biće neznatno niža temperatura nego u subotu – kažu u „Meteosu“. – Biće pretežno oblačno sa češćom pojavom kiše. Od srede jače zahlađenje, pa je krajem dana moguć sneg uz formiranje pokrivača visine oko 10 do 15 santimetara.

U „minusu“ ćemo biti od četvrtka do nedelje, samo u jutarnjim satima, dok će preko dana temperature dostizati do 11 stepeni.

– Sneg će se istopiti krajem iduće sedmice, kada će temperatura biti u postepenom porastu – objašnjavaju u „Meteosu“. – Najhladniji dani će biti četvrtak i petak.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply