Očekuje se puno ponuda za poslove u martu, najava je iz Nacionalne službe za zapošljavanje Kruševca

NOVE ŠANSE ZA ZAPOŠLJAVANJE MLADIH U MARTU: Nastavljen pad broja nezaposlenih u Rasinskom okrugu

Stanje u oblasti nezaposlenosti i zapošljavanja u Rasinskom okrugu se stalno poboljšava, a pozitivan trend je nastavljen i u 2021. godini.

– U Rasinskom okrugu na kraju 2020. godine bilo je 20.388 nezaposlenih lica, a sada je 20.004. Na području grada Kruševca bilo je 10.600, sada ih je 10.120, što znači za 480 lica manje nego u istom periodu prošle godine – kaže direktor filijale Nacionalne službe zapošljavanja Srbije za Rasinski okrug sa sedištem u Kruševcu Predrag Marković.
Na dan 31. januara na evidenciji kruševačke filijale NSZ bilo je 10.182 nezaposlenih lica sa teritorije grada Kruševca, a mesec dana kasnije 10.120, što znači manje za 62. Na dan 28. februara registrovano je 20.004 nezaposlenih lica na teritoriji Rasinskog okruga, a u gradu Kruševcu 10.120 lica, što je pozitivna tendencija i ohrabrujuća vest za privredu i mlade ljude koji čekaju posao.

Prema rečima Markovića, deficitarna zanimanja u Rasinskom okrugu su, pre svega zanatska, a najveće potrebe za zapošljavanjem iskazuju privredna društva i preduzetničke radnje za proizvodnim radnicima i to u oblastima građevinarstva, mašinstva i uslužnih delatnosti. Znači, odmah se mogu zaposliti rukovaoci građevinskim mašinama, manipulanti u održavanju mašina, bravari, radnici u transportu, vozači, magacioneri, električari, moleri i lica bez kvalifikacija kao pomoćni radnici u proizvodnji i u transportu.

foto: Ž.M.

Svoj problem zapošljavanje mladi odmah mogu rešiti i u oblastima ugostiteljstva i turizma i to kao kao kuvari, konobari, poslastičari, ali u turističkim centrima  u Vrnjačkoj Banji, na Kopaoniku…

Marković ističe da je realno očekivati dalje poboljšanje situacije u oblasti zapošljavanja u ovoj godini jer već od marta se raspisuju brojni konkursi za radno angažovanje mladih radnika i stručnjaka sa VSS – javni pozivi za aktivne mere zapošljavanja koji mladima daju prvu šansu za rad i profesionalnu karijeru.

Izvor: Kurir.rs/Ž.M.

Link: https://www.kurir.rs/vesti/srbija/3636529/nove-sanse-za-zaposljavanje-mladih-u-martu-nastavljen-pad-broja-nezaposlenih-u-rasinskom-okrugu

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply