Za oca, koga je maltretirao sin narkoman i pijanica, ne priznaju da je ubio sina u samoodbrani sebe i supruge!

Milan Rašić,Kuća u kojoj se dogodilo ubistvo Foto S. B.

Ocu ne priznaju da je ubio iz samoodbrane – Podignuta optužnica protiv Ivana Rašića (67) iz Kruševca. Tereti se da je nožem usmrtio sina Milana (34)

 Milan Rašić,Kuća u kojoj se dogodilo ubistvo  Foto S. B.

Milan Rašić,Kuća u kojoj se dogodilo ubistvo Foto S. B.

 

PROTIV Ivana Rašića (67), koji se tereti da je 7. decembra prošle godine nakon rasprave, u porodičnoj kući u Velikoj Kruševici kod Kruševca ubio sina Milana (34) podignuta je optužnica, potvrđeno je „Novostima“ u Višem javnom tužilaštvu. Ova kvalifikacija dela usledila je iako je majka žrtve i supruga uhapšenog tvrdila da je u pitanju bila samoodbrana.

– Rašić je optužen da je izvršio krivično delo ubistvo – navodi za „Novosti“ viši javni tužilac dr Bratislav Petrović.

Ivan je nakon zločina premešten u Specijalnu zatvorsku bolnicu radi psihijatrijskog ispitivanja. Njegova supruga, koja je u ovoj drami izgubila sina, ispričala nam je odmah nakon tragedije da je kobne noći Ivan pokušao da je zaštiti od Milana.

Mladić je vikao na majku što mu ne dozvoljava da založi vatru. Navodno, žalio se da je došao kući iz kafane kako bi joj pomogao da bude u toplom, dok je žena htela da očisti šporet kada se ohladi. Navodno, mladić je u opštem metežu čekićem nasrnuo na oca, koji ga je tada izbo nožem u samoodbrani.

– Odnosi u porodici bili su problematični. Milan je bio osuđivan za više krivičnih dela kao što su nasilničko ponašanje, krađe, razbojništva, narkotici i bio je sklon porocima – navodi izvor „Novosti“.

OŽALOŠĆEN I OTAC

POSLE zločina Ivan je zajedno sa suprugom dočekao dolazak policije. Na umrlicama koje su osvanule u kruševačkim selima kao prvoožalošćeni bio je potpisan njegov otac Ivan.

 

Izvor: Novosti.rs

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply