Obeležen Vidovdan u Kruševcu

Vidovdan u Kruševcu obeležen bez državnog vrha

Vidovdan u Kruševcu obeležen bez državnog vrha Izvor: N1

U Kruševcu je državna ceremonija povodom Vidovdana i obeležavanja 629. godišnjice Boja na Kosovu. Tim povodom, položeni su venci na Spomenik kosovskim junacima, patrijarh Irinej je služio pomen, a otkriven je i spomenik kneginji Milici.

Ministar za rad Zoran Đorđević položio je venac na Spomenik kosovskim junacima u Kruševcu i ocenio da je Kosovska bitka, održana na Vidovdan 1389. godine, simbol borbe za slobodu, protiv okupacije i protiv onih koji žele da uzmu srpskom narodu ono što mu pripada.

Ministar Đorđević je, kao izaslanik predsednika Srbije, predvodio državnu ceremoniju polaganja venaca i odavanja počasti povodom obeležavanja 629. godišnjice Boja na Kosovu.

„Vidovdan je veliki praznik za Srbiju. Ovaj dan znači mnogo za Srbiju i za našu istoriju. Na ovaj dan se odigrala Kosovska bitka, to je simbol naše borbe za slobodu i protiv okupacije i protiv svih onih koji žele nama da uzmu sve ono što pripada srpskom narodu, odnosno našoj kulturi i nasleđu“, rekao je Đorđević.

Vlada Srbije, ministarstvo i Odbor za negovanje tradicija će, dodao je, nastojati da se u budućnosti ovakve ali i slične manifestacije obeležavaju na primeren način, kako bi sačuvali sećanje na sve žrtve za slobodu Srbije.

Organizator komemorativne svečanosti su Odbor Vlade Srbije za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije i Grad Kruševac.

Pomen kraj Spomenika kosovskim junacima držao je poglavar Srpske pravoslavne crkve patrijarh Irinej.

Patrijarh, Kruševac, Vidovdan Izvor: N1

Predstavnici Grada jutros su položili vence i cveće na više spomen obeležja u gradu.

N1

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply