Novi sportski centar u Ribarskoj Banji

Ribarska Banja od ovog vikenda bogatija je za još jedan sportski centar. Podignut je na brdu Samar iznad banje. Za sada ima tenisko igralište i prateći objekat, za potrebe posetilaca, u okviru kojeg se nalaze kafe poslastičarnica, svlačionice, tuševi i prostorije za iznajmljivanje planinskih bicikala.

 

U izgradnju sportskog terena i pratećeg objekta Specijalna bolnica Ribarska Banja uložila je 20 miliona dinara iz sopstvenih prihoda. Direktor Specijalne bolnice dr Dušan Šokorac kaže da će u septembru biti nastavljeno proširenje sportskog centra i to izgradnjom dva bazena za kupanje za decu i odrasle. Ta investicija stajaće oko 30 miliona dinara. Time će biti značajno unapređena turistička ponuda.

Ribarska Banja spada u red kraljevskih banja naše zemlje, a nalazi sena obroncima Velikog Jastrepca, između gustih šuma, na nadmorskoj visini od 540 metara. Specijalna bolnica je, inače, moderno lečilište za koštano-zglobna i degenerativna oboljenja. U poslednje vreme sve intenzivnije razvija zdravstveni turizam. Ovde se za lečenje koristi sumporovita termalna voda temperature 35 stepeni Celzijusovih. Ova banja ponosi se velnes i spa centrom. Ovdašnji lekari kažu da su vodeni tretmani, kakvi se sprovode u Ribarskoj Banji, poznati u balneoterapiji i da nemaju alternativu ni u jednom leku kada je reč o prevenciji raznih bolesti.

Izvor: Politika.rs

Link: http://www.politika.rs/sr/clanak/357928/Novi-sportski-centar-u-Ribarskoj-Banji

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply