NOVI REKORD čekanja za pregled u Hirurškoj ambilanti Kruševačke bolnice – 8,5 sati čekanja!

U Opštoj bolnici u Kruševcu, na Hirurškom odeljenju, danas se dogodila nesvakidašnja situacija, ili je to možda svakodnevna pojava, da su pacijenti koji su predali knjižice od 7h ujutru, na pregled primljeni tek posle 15h, što je više od 8h čekanja!

Pacijenti koji su čekali su imali zakazano kod doktora Miroljuba Smiljkovića u i najboljem slučaju su čekali samo par sati. Pojedini pacijenti, koji su knjižicu za pregled predali još oko 7h stigli, na red su stigli tek posle 15. Za sve to vreme doktor Smiljković je nekoliko puta napuštao ambulantu i vraćao se nastavljajući rad.

Pohvalna je činjenica da nijedan pacijent, čija je knjižica preuzeta, nije vraćen nepregledan. Oko 15h ostali su najuporniji, oko 20 pacijenata koj isu čekali skoro pa pola dana, od jutarnjih sati. Preko celog dana je ispred ambulante kruševačkog Hirurškog odeljenja, u kome preglede obavlja dr Mirosljub Smiljković, bila neverovatna gužva. Zakazani pacijenti su uglavnom čekali, dok su u ordinaciju ulazili ljudi koji ulaze „samo nešto da pitaju“ i pacijenti koji su telefonskim putem sa doktorom zakazali viđenje-pregled.

Ostaje dilema, da li je ovo novi rekord čekanja na pregled u Optoj bolnici u Kruševcu?!

Prethodno, kada se u novinama pisalo o čekanju na pregled u Hirirškoj ambilanti zbog višesatnih čekanja, uvid je imao direktno i ministar dr Zlatibor Lončar, ali evidentno da ni ministar nije kadar rešiti probleme u Opštoj bolnici u Kruševcu, nije mnogo uticajna osoba, s obzirom da se ponavljaju gužve i redovi. Rukovodioci Opšte bolnice ne rešavaju gorući problem, nema otvaranja više ambulanti u udarnim terminima kada ima najviše pacijenata, a to je svakog jutra. radnim danima.

Slično vreme čekanja pacijenata za pregled je i u Ortopedskoj ambulanti. Čeka se neretko i po više sati. A povremeno dolazi i do svađe i nasilja između pacijenata.

Ostaje nada svih Kruševljana i svih pacijenata u Kruševcu da će se u budućnosti nešto na bolje promeniti. Možda kada dodju neki drugi lekari koji će voleti pacijente i svoj posao, kojima će pacijent biti na prvom mestu, a ne isključivo lični interes (pojedinih lekara) i velika SUJETA (pojedinih ili većine lekara, čast izuzecima)!

A ostaje nada i da će se rukovodstvo Bolnice pozabaviti organizacijom posla na zadovoljstvo pacijenata i zaposlenih, što do sada nije slučaj.

Pismo nezadovoljnog posetioca naše stranice

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply