Nove kovid bolnice – ČINJENICE o izgradnji bolnica: za 4 meseca sagrađene dve potpuno nove bolnice, nije poznato koliko novca je potrošeno, bolnice ostaju narodu na korišćenje što je ogroman dobitak za Kruševac i Batajnicu

Kovid bolnice: Činjenično stanje

>

Foto:Nova S

Nakon otvaranja kovid bolnice u Batajnici početkom meseca, Predsednik Aleksandar Vučić za vikend otvorio još jednu izgrađenu u Kruševcu. Zajedničko za obe – sagrađene za 4 meseca i ne zna se koliko tačno novca je potrošeno na njih.

Reporter: Đuro Svilar

Svemirski brod, u bojama srpske zastave, mada će neki zlobnici reći, u stranačkim, zove se Kovid bolnica u Batajnici i Kruševcu. Radi od prvog decembra. Pitali smo građane, kakvi su uslovi.

“Super, svi su fini doktori, sestre, svo osoblje, hrana je odlična, usluga je na nivou, nemam reči stvarno. Prelepo je, haha, milsim prelepo je što bi se reklo. Jako su divni predusretljivi, 24 sata za nas”.

“Imam oca, pa šta da vam kažem, ostavila sam ga prve noći kad nije bilo ništa spremno i hvala Bogu žive je. Na pin 1 je, videćemo, teško stanje je, godina ima, na kiseoniku, ali mislim da su pružili sve što su mogli”.

“Mama kaže da su uslovi odlični i da je osoblje perfektno. Nema zamerki, zasad ništa”.

“Evo ne bih ja ništa, otac leži tu. Kaže da mu niko nije prišao dva dana. Sad nosimo pelene, nit oće ko da ga presvuče, nit oće koj da mu priđe. Bruka i sramota! O čemu Vučić priča, o tim ljudima starijim da im se pomogne. Ja ne mogu da uđem da nađem, nit oće neko da te primi ko”.

Kao i svaki posao koji se tiče borbe protiv kovida u Srbiji, tako su i izgradnja kovid bolnica u Batajnici i Kruševcu proglašene od strane države za poverljive poslove, o kojima je od nacionalne bezbednosti ključno da se malo zna. Znamo da su koštale oko 60 miliona evra.

“Da li je bilo nekih dodatnih radova, dodatnih isporuka, da li su radovi možda koštali manje nego što je bilo prvobitno planirano, to se ništa ne vidi. Isto tako ne vidi se ni šta je tačno kupljeno. 1:03, 3:29 za sve one ranije nabavke, pa i za neke koje i dalje traju, važi zaključak Vlade iz marta ove godine kojim su sve nabavke lekova, medicinske opreme, sve što se odnosu na pandemiju proglašene za poverljive. Razlog za to nikada nije saopšten, jer je i sam zaključak o određivanju poverljivosti takođe proglašen za tajnu”, kaže Nemanja Nenadić iz Transparentnosti Srbija.

Tajna nije da su najnovije bolnice izgrađene, kako kaže predsednik države, skoro brže od kineskih kovid bolnica. A narod kaže da sve što je brzo, ono je i kuso. O tome svedoče i snimci novootvorene kruševačke bolnice za borbu protiv korone, koje je sa javnošću podelila Marinika Tepić.

“Poslali mi sad iz Kruševca očajni ljudi sliku nove kovid bolnice koju Vučić sutra otvara. Spremne 2 sobe na 2 sprata. I ništa više! Nijedan objekat završen. U Batajnici ne rade hemo i urino kulture, ni antiXa koji je must za ove pacijente, jer nema adekvatne lab! Cena rejtinga?”, obajvila je na svom Tviter nalogu potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić.

Naručilac izgradnje kovid bolnica u Batajnici i Kruševcu je vojna građevinska ustanova, dok je nabavku opreme naručilo ministarstvo zdravlja.

Izvor: Nova.rs

Link: https://nova.rs/nova-rs-emisije/kovid-bolnice-cinjenicno-stanje/

 

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply