Nova Stranka u Kruševcu – država da se povuče iz privrede

Tanjug (Rade Prelić)

Predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je danas da država ne treba da bude vlasnik polovine srpske privrede, već da napravi okvir kako bi ekonomija bila zdrava.

Tanjug (Rade Prelić)

„Država ne treba da bude igrač na tom tržištu, da se predsednik ili potpredsednik Vlade ponašaju kao direktori srpske privrede, a nikad u životu nisu radili nijedan posao koji ima bilo kakve veze sa privredom“, kazao je Živković novinarima u Kruševcu.

On je precizirao da država samo treba da garantuje da to slobodno tržište ne bude, kako je naveo, Divlji Zapad kao što je sada, nego da bude ozbiljno i da ima jasne parametre koje poštuju svi učesnici, jer se samo tako može dođi do zapošljavanja koje nije kampanjsko.

Predsednik Nove stranke koja će na vanredne parlamentarne izbore izaći sa Demokratskom strankom, ocenio je da je Srbija na lošem putu već dugo, a naročito poslednje dve godine od kada „ima mnogo više laži, krivina i mnogo više magle“.

„Oni kojima se sviđa da se Srbijom upravlja sa čarobnog ćilima i da im se pričaju bajke glasaće za Srpsku naprednu stranku, dok će oni koji misle da su potrebne zrelost, poštenje, ozbiljnost i plan za budućnost glasati za Demokratsku stranku“, dodao je Živković.

On je ponovio da se Nova stranka zalaže za vladavinu prava, a da je preduslov za to promena ustava, da republička skupština broji 150 poslanika, a da se 100 bira direktno, da građani Srbije po imenu i prezimenu znaju svoje poslanike, te da se gradonačelnici i odbornici u lokalnim skupštinama moraju birati direktno.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply