Novi napad na taksi vozila, izbušene gume na 4 vozila!

Foto: S.Babović

NAPAD NA TAKSI VOZILA: Šilom izbušili gume? Nepoznata osoba izbušila je gume na vozilima “Aralis-taksija” u naselju Prnjavor u Kruševcu, saznaju “Novosti”

 Foto: S.Babović

KRUŠEVAC – NEPOZNATA osoba izbušila je gume na vozilima “Aralis-taksija” u naselju Prnjavor u Kruševcu, saznaju “Novosti”. Prema prvim informacijama, do oštećenja vozila parkiranih ispred sedišta ove firme u ulici Gavrila Principa došlo je danas oko četiri sata ujutro.

– Viđen je čovek sa fantomkom koji je izbušio sve četiri gume na tri vozila, dispečerka je pozvala policiju – navodi za “Novosti” Nemanja Živković, vlasnik i direktor firme “Auto lider tim DOO” koja u svom vlasništvu ima taksi-službu “Aralis”.

– Uzeli su otiske sa automobila, ali ne očekujem da će se naći počinilac.

Živković iznosi da je ovo četvrti put da se napadaju vozila njegove firme, ali da nikada nije dobio rezultate istraga.

– Zadnji put je pucano na naša vozila u januaru 2014.godine, a 2013. godine bio je pokušaj paljenja vozila sa šest Molotovljevih koktela, što je sprečio čuvar – tvrdi vlasnik, koji je, kako kaže ranije ortački vodio “Hemel”-taksi u Kruševcu.

– Bilo je problema kada smo počeli da radimo 2012. godine, u ulici Knjaza Miloša, gde je bio dispečerski centar, tada su izrešetana četiri auta.

U “Aralis” – taksiju kažu da u Kruševcu poseduju 10, a da su pre pet meseci sa pet vozila počeli da rade u Paraćinu, gde nemaju nikakvih problema. Sedište taksi-službe nema video-nadzor, a prema Živkovićevim rečima, poseduju samo jednu kameru u kancelarijama koja nije povezana.

– Jedino što sam dobio od policije je informacija da je prilikom napada puškom korišćeno isto oružje. Sumnjam na konkurenciju jer se svi napadi događaju pred period kada ima dosta posla, pred polazak u školu ili Novu godinu. Napadaju i druge prevoznike. Jednom su nedavno zapaljena četiri vozila, dok je drugom prevozniku razbijena šoferšajbna – tvrdi Živković.

Interesantno je da taksi vozila u Kruševcu imaju kriminalci i policajci, a sa vozilima čiji su vlasnici napred navedena lica nikada nije bilo problema! Nezvanično, motiv za napad na taksi vozila je reket koji gazda ne želi plaćati kriminalcima i pojedinim „zaštitnicima“ koji trebaju štititi Zakon Republike Srbije!

Procenjuje se da u Kruševcu ima oko 400 taksi vozila od kojih polovina radi nelegalno.

U kruševačkoj policiji je potvrđeno “Novostima” da su postupali po prijavi i preduzeli sve mere i radnje kako bi se rasvetlile činjenice u vezi sa događajem. Po prikupljanju informacija slučaj će biti dostavljen Osnovnom javnom tužilaštvu.

Izvor: Novosti.rs/Blic.rs

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply